*Nettavisen* Nyheter.

Eks-innsatte rigger opp for Miniøya

Stiller opp for miniøya: Oddvar Emanuel og Lars fra Nettverk etter soning, var to av de som stilte opp for Miniøya. Foto: FOTO: Eileen Svendsen

Opp- og nedrigg av Miniøya er ingen lett jobb, men med hjelp fra Røde Kors Nettverk etter soning går jobben så mye lettere.

TØYENPARKEN: For å kunne arrangere en festival som Miniøya, er vi helt avhengig av frivillig hjelp og stor dugnadsånd. Totalt har vi cirka 300 frivillige som hjelper oss, sier frivilligsjef Anette Helle.

Del på Facebook

Over femti frivillige

Og rundt femti av disse kommer fra Røde Kors, og hovedsaklig Nettverk etter soning-prosjektet.

KLIKK HER, OG LES ALT OM MINIØYA!

– I fjor startet vi et samarbeid med Røde Kors Nettverk etter soning, som er et veldig bra prosjekt for å hjelpe mennesker ut i hverdagen etter soning, og gjøre overgangen enklere. De stiller i år med over femti frivillige til opprigg av Miniøya, og to fotballag til nedrigg, sier Helle.

Tok med barna på Hurra Torpedo

En som nettopp gjorde dette var tidligere straffedømt Trond Hagen, som i fjor hadde en super opplevelse da han fikk ta med barna sine på Hurra Torpedo konsert.

– De elsket å se gutta ødelegge ting på scenen, ler han.

Han trivdes såpass godt med å være frivillig på Miniøya, at han skal gjøre det samme i år også. Tre dager med opprigg er verdt det for Oslo-mannen når han kan høste godene i form av flotte opplevelser med barna sine til helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.