*Nettavisen* Nyheter.

Eksamen med Oslo-filharmonien

Anders Kjellberg Nilsson spiller med Oslo-filharmonien

For første gang skal to av musikkhøgskolens studenter avlegge eksamen med selveste Oslo-filharmonien.

- Det er ikke hver dag en bydel får besøk av et av verdens aller beste orkestre, men nå tar Filharmonien turen fra Konserthuset til Musikkhøgskolen på Majorstuen, sier Tron Aune.

På åpningen av Norges musikkhøgskoles konsertserie Bylyder i fredag, 19. september, skal studentene Ida Bryhn og Anders Kjellberg Nilsson debutere som solister.

Samtidig kan Bylyder presentere nyheten om at en av verdens ledende komponister i dag, Krzysztof Penderecki, kommer til Oslo for å dirigere Musikkhøgskoles symfoniorkester.

Satser på de yngre

BYLYDER er en konserterserie arrangert av Norges Musikkhøgskole for å trekke et ungt og annerledes publikum til klassiske konserter.

Først ut i konsertserien er bratsjist Ida Bryhn og fiolinist Anders Kjellberg Nilsson, som skal framføre Mozarts Sinfonia Concertante for fiolin og bratsj sammen med Oslo-filharmonien, under ledelse av filharmoniens kunstneriske leder, Jukka-Pekka Saraste .

Verdensklasse

Med et orkester i verdensklassen i ryggen skal de framføre verket under det som blir deres avsluttende eksamen ved skolen og med tre sensorer til stede i salen.

- Det er en stor ære å få spille med Oslo-filharmonien, sier Ida Bryhn (27).

Anders Kjellberg Nilsson (25) legger til:

- Det er veldig spennende å få spille med Norges mest anerkjente orkester, særlig når det også er en eksamen.

Konserten spilles i Lindemansalen ved Norges Musikkhøgskole, slemdalsveien 11 (ved Chateau Neuf), fredag 19.september kl. 19.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.