RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksotiske rytmer på Café Mogador

Man skal ikke lenger enn til Grünerløkka for å se et forrykende magedansshow i fortryllende marokkanske omgivelser.

SOFIENBERG: Madam Qadam, orientalsk danserinne og faglærer, byr på show i to akter på Café Mogador lørdag 16. september. I tillegg til fengende rytmer, hoftevrikk og shimmy bidrar også musiker og forteller Hilde Finsrud.

Internasjonal erfaring

Madam Qadam er artistnavnet til Laila. Qadam betyr føtter på arabisk, og Laila bruker dette som artistnavn for å understreke sin fokus på skadefri trening. Madam Qadam holder for tiden magedanskurs flere steder i Oslo og omegn. De siste 11 årene har hun studert, undervist og danset orientalsk magedans i Oslo, Stockholm, Amsterdam, Berlin, Kairo, Sydney og New York. Målet er å dele sin entusiasme for orientalsk dans og musikk med flest mulig.

Gammel tradisjon

Orientalsk dans er en av de eldste kulturdansene som finnes. Det strides om opprinnelsen av den omlag 7.000 år gamle dansen. Noen tror den kommer fra Egypt, men andre mener sigøynerne tok den med seg fra India. Det vi i vesten kjenner som magedans er imidlertid inspirert av Midtøsten, Nord-Afrika og Tyrkia.
Ifølge Madam Qadam er begrepet magedans litt misvisende. Man bruker nemlig hoftene, bekkenet og armene vel så mye som magen når man danser. Det vi i dag kjenner som magedans med drakter som viser magen er et vestlig fenomen og ble skapt av Hollywood på 20-tallet. Filmskaperne tok utgangspunkt i den indiske sarien da de skulle ha orientalsk dans i filmene sine. I landene hvor dansen kommer fra er det ikke engang lov med bar mage.

Café Mogador ligger på hjørnet av Toftes gate og Helgesens gate, rett ved Sofienbergparken. Dørene åpner klokka 20, og showet starter klokka 21.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere