RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksperiment Peer


Peer Gynt og gjengen er klare til å innta Grusomhetens TeaterFoto: Jim Hart
Peer Gynt og gjengen er klare til å innta Grusomhetens TeaterFoto: Jim Hart
Avgangselevene ved Titan Teaterskole setter opp Peer Gynt på Grusomhetens Teater.

HAUSMANNSGATE: Avgangselevene ved Titan Teaterskole skal bryne seg på selveste Henrik Ibsens ikke helt ukjente nasjonalepos, Peer Gynt, når de inntar Grusomhetens Teater i Hausmania onsdag, torsdag, fredag, lørdag og søndag. De 18 elevene som spiller i stykket har jobbet på spreng siden jul, og i denne oppsetningen er det intet mindre enn 7 kvinner i hovedrollen som Peer.

Det ligger ingen feministisk tanke bak dette, men bare en ren praktisk løsning, sier regissør og lærer ved skolen, Hilde Hannah Buvik. To tredjedeler av elevene ved skolen er nemlig jenter, og dermed blir både Peer og Solveig spilt av nettopp jenter.

I denne oppsetningen av Peer Gynt blir det fokus på historien om den unge og modige og energiske mannen.

Historien blir fortalt med enkle midler. Vi har én kjepphest, og én kjeppgris, sier Buvik. Det hele kuliminerer i en totalimprovisert forestilling søndag, eller eksperiment, hvor elevene beveger seg vekk fra verselinjer og manus.

De tar utgangspunkt i historien, men improviserer med egne ord. Det handler nemlig om å gjøre historien tilgjengelig for alle, sier Buvik. Regn med kjærlighet, svik, livsvalg og dramatikk i oppsetningen, som helt og fullt er produsert av elevene ved Titan Teaterskole. Ta turen til Hausmannsgate 34, klokka 19.00. Billetter kan bestilles på 408 85 546.

Dette er et skikkelig stunt, sier Buvik.

Dette er et skikkelig stunt

Buvik

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere