*Nettavisen* Nyheter.

Ekspert på KLM

Bli ikke forundret om du ser dette fjeset i beste sendetid i høst. Ådne Feiring (16) stiller nemlig til start når ungdommens "Kvitt eller dobbelt" skal på luften. Tema? KLM!

Kjelsås: - Jeg er relativt ung til å ta på meg denne sjangeren. KLM har jo vært vist på TV gjennom 30 år. Likevel føler jeg at jeg kan en god del og håper selvfølgelig at det rekker, smiler han.

Øvelse gjør mester

Til tross for sol fra skyfri himmel i sommer har Ådne sett seg nødt til å oppdatere seg litt på temaet. Og favoritten, det er klassikeren "Brødrene Dahl og legenden om Atlant-is".
- Det var liksom den det hele startet med, det var den første jeg synes var skikkelig morsom. Deretter kom selvfølgelig mye av det andre også, som jeg stadig ler meg skakk av, sier han.
Etter at Ådne hadde meldt seg på programmet måtte han gjennom en eksamen i KLM. Dette gikk i følge ham selv fryktelig dårlig, selv om han tydeligvis klarte å ro det hele i land.
- Jeg var vel helt sikker på cirka tre av 20 spørsmål, men klarte likevel å gjette meg frem til ganske mange riktige svar. Det gikk ganske greit da, sier han fornøyd.

Statistrolle

Og når programmet skal sendes er det med selveste KLM-gutta som dommere.
- Det synes jeg faktisk er noe av det morsomste. Jeg ønsker meg etter hvert en skuespillerkarriere og tenker jo at dette er en fin måte å vise seg litt frem på. I tillegg vet jeg at Knut og Trond skal spille inn noe nytt i høst og håper de vil kunne skvise meg inn i en eller annen setting.
Og under presentasjonen av selv fikk Ådne mulighet til å leke litt med humorbegrepet.
- Jeg fikk leke litt med ulike NRK-rekvisitter. Det var skikkelig artig! Man må tørre å prøve seg litt frem og ikke være redd for å synes, humrer han.
Og at Ådne er kreativ av natur gir seg tydelig til kjenne i fritidsaktivitetene som blant annet omfatter spilling i to band og oppgaver i distrikskomiteen for Operasjon Dagsverk.
- Jeg tror det blir en skikkelig hektisk høst i og med at jeg også begynner på dramalinjen ved Nissen i år. Likevel er jeg ikke redd for å ha mye å gjøre så lenge det er av interesse samt forhåpentligvis bringer meg litt nærmere det endelig målet, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.