*Nettavisen* Nyheter.

Eksplosiv 100-årsfeiring

Med Frederik Melby (t.v) Betina Barlinn, den gamle ringreven Erik Heim, Charlotte Fasting og Charlotte Elisabeth Melby ser man både Ullern IFs fortid, nåtid og fremtid i skjønn forening. Foto: Anders Jørstad

Med utskyting av fyrverkeri til 20.000 kroner, var det reneste nyttårsaften på Ullern idrettspark der et halvt tusen lokalpatrioter feiret Ullern IFs 100-årsdag mandag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Om du hørte høye smell på Ullern sist mandagskveld, ser du årsaken her: Ullern IF sendte raketter opp mot stjernehimmelen så det monnet i anledning 100-årsfeiringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TV2-sportens Harald Bredeli telte antall barter blant publikummet.

ULLERN: Etter uker med herjinger fra kong vinter, var det som om han visste at på mandag den 23. februar var det akkurat 100 år siden idrettsmiljøet på Ullern ble dannet i etablerte former.

Til synkende vintersol på en skyfri himmel startet en folkevandring av et fakkeltog jubileumsmarsjen fra Øraker skole til idrettparken.

Stang og Bredeli

Ordfører Fabian Stang sto for den offisielle åpningen av festlighetene, før han fikk de mange små og store til å le av hans karriere som bandyspiller for Ullern IF. Ordføreren poengterte at det kun var snakk om én kamp, og at han egentlig ikke visste hvilken rolle han hadde på banen i den kampen.

Deretter var det TV2-sportens Harald Bredeli som tok over underholdningen da han startet en uoffisiell bartekamp i idrettsparken.

For stolt kunne sportskommentatoren og Ullern-patrioten meddele at alle de fire styremedlemme fra det første idrettsstyret anno 1909, i likhet med ham, hadde bart. Men etter hans bartetelling blant publikummet, måtte han registrere at Ullern er som en bartefri sone å regne.

God miljø

Øraker musikkorps sto for det musikalske innslaget idet mange av barna gikk i skytteltrafikk mellom Bandykiosken og pølser, til kongen på haugen-lek og snøballkrig ved fotballbanen. Charlotte Elisabeth Melby (11) var en av dem som deltok i dette.

Jeg synes det har vært en kjempefin feiring. Det er et veldig godt miljø i idrettslaget. På håndballaget har jeg blitt kjent med jenter fra andre skoler, og det synes jeg er spennende, forteller én av Ullern IFs 1771 medlemmer.

Hva nye bekjentskaper angår, stiller Ullern IFs styreleder, Erik Heim (67), i en klasse for seg. I tillegg til å ha spilt både fotball, basket og ishockey i løpet av sitt 45-årige medlemskap, var han også med og la grunnmuren for klubbhuset i 1977.

I dag bor han i samme hus som Ullern IFs første styreleder Ivar Olsen bodde i på starten av 1900-tallet, og for mange i lokalmiljøet i dag er navnet Erik Heim ensbetydende med Ullern IF.

Det har vært en kjempefin feiring, med over et halvt tusen fremmøtte. Jeg er stolt av frivilligheten og idrettsånden i denne klubben. Og med planene om den nye idrettsparken har Ullern IF også en spennende tid foran seg, mener Heim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.