RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torger Ødegaard spår at elevveksten i Oslo-skolen blir en enda større utfordring enn barnehagedekning.
Foto: Kristin Trosvik
Torger Ødegaard spår at elevveksten i Oslo-skolen blir en enda større utfordring enn barnehagedekning. Foto: Kristin Trosvik

Eksplosiv elevvekst

Omfattende omstruktureringer for vårt skoledistrikt foreslås i Skolebehovsplanen for 2009.

OSLO: Skolebehovsplanen rulleres annethvert år og er en overordnet strategiplan for ressursbruk, lokalisering og fordeling av skoletilbudene i byen.

Et planforslag for 2009 ble sendt til høring forrige uke, og skal behandles til høsten sammen med Oslo-budsjettet for 2009.

Oslo har den sterkeste befolkningsveksten siden 1946. I fjor ble det født cirka 10 000 barn samtidig som det var en sterk innflytting til byen. Vekstanslag for elever i Oslo-skolen er derfor langt høyere nå enn tidligere prognoser skulle tilsi. Det anslås nå at det blir cirka 12 000 flere elever i Oslo-skolen i løpet av den kommende tiårsperioden. Denne prognosen innebærer 25 nye skoler med en gjennomsnittsstørrelse på 500 elever.

- Vi opplever en eksepsjonell vekst. 12 500 nye skoleelever de neste 10 år innebærer én ny skoleklasse hver uke de neste ti årene, det sier noe om veksten. Men alle skal selvsagt få en skoleplass, det skal vi greie. For å få til det må vi bygge mange nye skoler, nesten ti milliarder er satt av til dette. Vi må også bygge på de eksisterende skoler og sørge for å utnytte kapasiteten på de skoler som er. Dessuten må vi se på skolegrenser og på skolestrukturen, sier skolebyråd Torger Ødegaard.

Han påpeker at å møte det økte behovet for skoleplasser blir en større utfordring enn full barnehagedekning.

- Vi har jobbet i mange år med å etablere mange nye barnehageplasser, men dette blir faktisk et enda mer omfattende prosjekt. Barnehageutfordringen forplanter seg nå videre til skolen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere