RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosiv økning den siste uken


Vaksineringen i bydelen er noe forsinket, på grunn av at en større leveranse til Norge havarerte i Belgia i forrige uke. Illustrasjonsfoto
Vaksineringen i bydelen er noe forsinket, på grunn av at en større leveranse til Norge havarerte i Belgia i forrige uke. Illustrasjonsfoto
Rikshospitalet har nå tre pasienter innlagt med svineinfluensa, alle får intensivbehandling.

GAUSTAD: Det er Nettavisen som har fått opplysningene fra sykehuset. Samtidig meldte helseforetakene om at det i forrige uke var 69 personer innlagt med den nye influensatypen på norske sykehus. Av disse var fire innlagt på intensivavdeling.

De fleste som har vært eller er innlagt er yngre enn 65 år, skriver Nettavisen.

Kraftig økning

Folkehelseinstituttet melder i en fersk rapport om kraftig økning både av influensaliknende sykdom og laboratoriebekreftede tilfeller i uka som gikk (uke 44). Det er særlig Sør-Norge som nå rammes, men også i Nord-Norge er det en økning.

– Samlet tyder overvåkingsdataene på at det pandemiske influensaviruset nå sprer seg epidemisk i store deler av landet, særlig i sentrale strøk i Sør-Norge. Det er sannsynlig at aktiviteten vil øke ytterligere i ukene som kommer, også i områder som hittil er mindre berørt, skriver Folkehelseinstituttet i rapporten.

Antallet rapporterte influensatilfeller har gått bratt oppover de siste ukene, ifølge Folkehelseinstituttet. I uke 44 fikk 9,1 prosent av de som gikk til legen diagnosen «influensaliknende sykdom», skriver Nettavisen.

Vaksineringen

Vaksineringen i Oslo er noe forsinket på grunn av at 170.000 doser av pandemivaksinen Pandemrix som var på vei til Norge ble ødelagt ved et uhell hos produsenten i Belgia i forrige uke.

Vaksinen skulle til Norge og uhellet ville medføre at Norge bare ville motta 200.000 doser og ikke 370.000 som planlagt denne uken. Nå har produsenten imidlertid meddelt Helse- og omsorgsdepartementet at Norge vil få erstattet 150.000 av de ødelagte dosene, men disse vil først komme til landet neste uke, og dermed blir mottaket i kommunene forsinket med én uke, melder Folkehelseinstituttet.

Hittil har Norge fått levert 756.000 vaksinedoser. Med leveransen neste uke vil landet ha mottatt 1.106.000 vaksinedoser.

Forsinket i Nordre Aker

Bydelsoverlegen har tidligere sagt til Nordre Aker Budstikke at Bydel Nordre Aker håpet å være ferdig med å vaksinere risikogruppene tidlig i løpet av denne uken, og ville kunne ha vaksinert så mange som 10.000 personer denne uken om alt gikk etter planen.

Det har de ikke lyktes med, og vil fortsette vaksineringen av disse også over i neste uke, får Nordre Aker Budstikke opplyst.

Vaksineringen av resten av befolkningen vil komme i gang så fort risikogruppene er ferdigvaksinert, men bydelsdirektør Mona Taasen kan ennå ikke sette noen dato for dette.

– Men så langt har arbeidet med vaksinering i bydelen fungert bra, sier Taasen, som takker det lokale helsepersonellet som villig har jobbet overtid for å vaksinere befolkningen.

Vaksineringen fortsetter i bydelens helsestasjon i Nydalsveien 21 tirsdager og onsdager, og hos bydelenes fastleger.

Les mer om vaksinasjonen og oppdatert informasjon på Bydel Nordre Akers nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere