RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosiv ledighetsøkning


116 prosent flere er arbeidsledige i Nordre Aker i dag, sammenliknet med for ett år siden. Illustrasjonsfoto
116 prosent flere er arbeidsledige i Nordre Aker i dag, sammenliknet med for ett år siden. Illustrasjonsfoto
Arbeidsledigheten i Nordre Aker er fortsatt på kraftig vei oppover. I bare en annen bydel øker ledigheten raskere.

NORDRE AKER: Sammenliknet med april i fjor har arbeidsledigheten i Nordre Aker økt med 116 prosent viser ferske tall fra Nav Oslo. I Bydel St. Hanshaugen, som har økt mest i hele byen, er det samme tallet 132 prosent. Sammenliknet med Bydel Vestre Aker, som har hatt lavest ledighetsvekst, er 46 prosent flere arbeidsledige nå sammenliknet med for ett år siden. Det samme tallet for Oslo som helhet er 77 prosent.

Flest i øst, færrest i vest

11.271 personer var registrert som helt ledige hos NAV i Oslo ved utgangen av april, mot 10.831 i mars. 578 av de helt arbeidsledige har adresse i Nordre Aker, dette er 6,25 prosent flere enn for en måned siden.

Samlet er nå 3,4 prosent av arbeidsstyrken i Oslo arbeidsledige. I Nordre Aker utgjør de ledige nå 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Flest ledige er det i bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand der 5,2 prosent av arbeidsstyrken er registrert som ledige. Bydelen med lavest ledighet er Vestre Aker, hvor 2 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige.

- Vil fortsette å øke

- Trenden med sterk ledighetsvekst vil trolig ikke endre seg i løpet av de nærmeste månedene. Ledigheten i vårt fylke er fremdeles lav sammenliknet med konjunkturbunnen i 2003, hvor 5,5 prosent av arbeidsstyrken var uten arbeid. Sist ledigheten i Oslo var på samme nivå var i januar 2006, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik, Nav Oslo.

Flest ledige menn

Arbeidsledigheten øker minst for arbeidsledige over 60 år og mest for arbeidsledige mellom 20 og 29 år. Økningen er på henholdsvis 34 prosent og 100 prosent.

Langt flere menn enn kvinner blir arbeidsledige. 6919 menn i Oslo er helt ledige, noe som er en økning på 93 prosent sammenliknet med april i fjor. For kvinner gikk ledigheten opp med 58 prosent, og ved utgangen av april var 4352 Oslo-kvinner arbeidsledige.

Færre tilgjengelige jobber

Sammenliknet med april 2008 er det flere helt arbeidsledige i alle yrkesgrupper. Arbeidsledigheten øker fortsatt mest innen de konjunkturutsatte yrkene, mens det er en moderat ledighetsøkning i de fleste yrkesgruppene hvor mange er sysselsatte innenfor offentlig sektor.

Det ble i april registrert 40 prosent færre stillinger i forhold til for ett år siden. Nedgangen er størst innen yrkesgruppene meglere og konsulenter, kontorarbeid og bygg og anlegg, hvor nedgangen er på henholdsvis 67 prosent, 61 prosent og 58 prosent. Undervisning og barne- og ungdomsarbeid er de to yrkesgruppene som har hatt den svakeste nedgangen i antallet utlyste stillinger det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere