RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eksplosiv utladning


Confined
Confined
Knallsuksess for UKM Alna 2010. Alt klaffet. Gnistrende artister i hopetall, ellevilt publikum og en gjennomføring som proffe arrrangører bare kan drømme om.

FURUSET: Skal UKM-forestillingen i Furuset Forum på noen måte speile Groruddalssatsningens kulturløft, så går dalen svært så lyse tide i møte.

Les også: UKM Bjerke - Spenstig mønstring

Les også: UKM Grorud - Fullt trøkk og tråkk

Les også: UKM Stovner - Ungspirenes kveld

Må være norgesrekord

Når mange drar i lag og vil noe, så går det som regel bra. Og det er bare å ta av seg både hatten og lua for dem som sto bak årets utgave av kulturmønstringen.
Med nesten 150 deltakere og 37 sceneinnslag hadde Lokalavisens utsendte sett for seg en riktig så lang ferd mot natta.


– Dette går så bra så. Bare moro å stå på litt når så mange supre artister vil opptre og når så mange hjelper til, sier Andrea Hamm og Lewis Anthony like før det hele tar til.


Og de fikk så aldeles rett. Alt klaffet og det hele var over på godt under tre timer. Må være norgesrekord. Og en avvikling som proffe arrangører bare drømmer om.
 

Artistene

Mønstringen i Bydel Alna er desidert Oslos største og favner nesten hele  spektret av kategorier. Og som alltid er det sceneinnslagene som får mest oppmerksomhet og publikumsjubel.


Gledelig var det å se så mange band på en gang. Og de fikk æren av å åpne. Tungt og punk er tydelig fortsatt et tema. Mest trøkk og høyest kam sto nok Confined for. Egne låter og image vitner om mer å glede seg til fra den kanten.


Ellers var det utrolig mange unge-unge som stilte. Ingen sceneskrekk der i gården og mange kommende sjarmører som Shani og E&M.


Ellers er fortsatt mange breakere som risikerer nakkesleng og det som verre er uten at det legger noen demper på utfoldelsene. “Hiphoperne” er ikke gamle karene og om ikke triksene er de mest avanserte så tar det igjen på den synlige dansegleden.


Men fortsatt er det tydelig at dans er det store.
Erfarne grupper side om side med de het ferske.


– Noen av oss har danset for så mange før, men litt skummelt er det. Men vi har øvd og synes dette er skikkelig morsomt, sier Elisabeth i gruppa “Shake n Break” like før de skal på.

Avslutningsvis var det tre av dansegruppene som nok de aller fleste hadde ventet på skal en dømme etter jubelen som ble dem til del. Og med god grunn.
Wanted med en rent ut eksplosiv HipHopMix, Q-PID som tok deg med jorda rundt og helt til slutt Swagg (tidligere kjent som Untouchable (som fulgte opp med en særdeles fargerik og velregissert “CrazyMix”.

Video: Shake n Break

Videoer med Swagg og Hip-hoperne finner du på samme side som de andre videoene.

Publikum

For en gangs skyld fikk arrangører og artister det publikum de fortjener.
Den store håndballhallen fylt med elleville og jublende ungdommer fra første åpningsnummer. Til og med tribunene var fullt besatte. Knall stemning under et fortreffelig arrangement.

Og du som satt hjemme kan angre, men gjensyn med noen kan du få under Fylkesmønstringen som går av stabelen helga 24 - 25. april.

Resutatene

Juryen brukte to time på å finne fram til de som skulle videre til fylkesfinalen.

Avgjørelsene og annet finner du på UKMs sider

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere