Eksplosjon i Engen Juveler

Hele fasaden på bygget som huser Engen Juveler AS og flere andre butikker ble sprengt bort i det som trolig er et ransforsøk torsdag morgen.

Hele fasaden på bygget som huser Engen Juveler AS og flere andre butikker ble sprengt bort i det som trolig er et ransforsøk torsdag morgen. Foto: FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

Engen juveler i Hegdehaugsveien ble rammet av en eksplosjon torsdag morgen.

HOMANNSBYEN: Det som trolig var et forsøk på innbrudd i Engen Juveler AS i Hegdehaugsveien skremte naboer kraftig tidlig torsdag morgen.

– Jeg hørte tre kraftige smell rett etter hverandre. Det hørtes ut som automatvåpen. Like etter regnet det med glass, som traff ansikt, hår og sengen vår, forteller Marius Jonsson, som er nærmeste nabo til gullsmedbutikken til VG Nett.

2_BREDDE:

Redningsmannskaper på plass etter eksplosjonen i gullsmedbutikken Engen Juveler AS. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

SE BILDER: EKSPLOSJON I ENGEN JUVELER AS

Fasaden sprengt bort

Hele fasaden på butikken er sprengt bort, det samme gjelder nabolokalet, som huser en antikvarisk bokhandel.

– På grunn av det kraftige smellet har det blitt skader på butikker som ligger ved siden av gullsmedforretningen, sier operasjonsleder Heidi Grundstad i Oslo politidistrikt til NRK.

3_BREDDE:

Også antikvariatet i nabolokalet ble rammet av eksplosjonen. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

Innsatsleder Lasse Alver sier til NRK at skadene tyder på at eksplosjonen skjedde på innsiden av gullsmedforretningen Leiligheter i bygget er også skadet.

– Dette er en leiegård, så noen av naboene til butikken har fått rutene knust av rystelsen og trykkbølgen, sier Alver.

Politiet har imidlertid svært få opplysninger om hva som faktisk har skjedd foreløpig. Det har ikke kommet opplysninger om fysisk skadde i eksplosjonen.

SE BILDER: EKSPLOSJON I ENGEN JUVELER AS

Politiet fikk beskjed om eksplosjonen klokken 04.59 torsdag morgen. Det er ukjent hvorvidt tyvene fikk med seg noe av verdi.

Trikken rammes

Trikkepassasjerer blir imidlertid rammet i formiddagstimene torsdag. På grunn av eksplosjonen kan ikke linje 11 (Majorstuen-Kjelsås) kjøre opp Hegdehaugsveien. Trikken kjører derfor over Briskeby inntil videre, i følge trafikanten.no.

SE BILDER: EKSPLOSJON I ENGEN JUVELER AS

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.