RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekssamboer pågrepet og siktet for Klemetsrud-drapet


Det var den 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag kveld. Fredag ettermiddag har politiet gjort en pågripelse i saken.
Det var den 23 år gamle Hans Rickard Strømner som ble funnet drept på Klemetsrud torsdag kveld. Fredag ettermiddag har politiet gjort en pågripelse i saken. Foto: FOTO: PRIVAT/POLITIET
Politiet har pågrepet den tidligere samboeren og hennes vennine til den drepte Hans Rickard Strømner (23). Venninnen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

GRØNLAND: Politiet har fredag pågrepet og siktet to kvinner for  drapet på Hans Rickard Strømner (23).

De to pågrepne er Strømners tidligere samboer (21) og hennes venninne (22). De to er pågrepet for henholdsvis forsettelig drap og medvirkning til forsettelig drap.De ble pågrepet fredag, etter at politiets taktiske og tekniske etterforskning ga skjellig grunn til mistanke, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo fredag ettermiddag.

Les også: Politiet bekrefter nok et drap i Oslo

Les også: Hans Rickard (23) funnet drept på Klemetsrud

Hun har ikke noen som helst kjennskap til hvorfor denne personen er drept

Begge ble avhørt fredag kveld, og nekter straffskyld.

- Hun stiller seg uforstående til siktelsen, men er villig til å bidra med informasjon i nye avhør, sier Ole Petter Drevland, ekssamboerens forsvarer,  til Dagbladet.no.

Advokat Benedict de Vibe er oppnevnt som forsvarer for 22-åringen. Han forteller at kvinnen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

– Hun har ikke noen som helst kjennskap til hvorfor denne personen er drept, sier de Vibe til NTB.

– Hun virket ganske sterk og klar på disse tingene, sier advokaten, som tror politiet vil bruke helgen på å finne ut om det er noe hold i siktelsen mot 22-åringen.

Beslag

Strømner ble sist sett da han flyttet ut av leiligheten til den 21 år gamle ekskjæresten på Skullerud i Oslo 9. juli. Også 22-åringen bodde i leiligheten. Strømner ble formelt meldt savnet 13. august.

– Det er langt fra et leieforhold til en siktelse for drap, sier advokat de Vibe.

Politiet har gjort en rekke beslag fra leiligheten, men Rohde kunne fredag ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen.

– Det er for tidlig å si om politiet har beslaglagt noe som er identisk med gjenstanden som er brukt i drapet, sa politiinspektøren til NTB.

På en pressekonferanse fredag ville Rohde heller ikke gå nærmere inn på hva politiet mener kan ha vært motivet. De unge kvinnene er er ikke kjent av politiet fra tidligere.

Innpakket i plast

Strømner ble funnet død torsdag i forrige uke.

Liket ble funnet innpakket i plast, under en sofa på Klemetsrud. Først tirsdag denne uken klarte politiet å identifisere liket, og i samråd med familien gikk politiet ut med både navn og bilde på avdøde.

Politiet utelukker ikke at det kan komme flere pågripelser i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere