Ekstramillioner til bydelsbudsjettet

KRONER: Mer penger til bydelene gjennom budsjettforlik. – En langt lysere situasjon i Nordre Aker, mener BUs nestleder, Erik Borge Skei (V) i front, BU-leder Bent Gether-Rønning (H) bak . Foto: Arkiv

KRONER: Mer penger til bydelene gjennom budsjettforlik. – En langt lysere situasjon i Nordre Aker, mener BUs nestleder, Erik Borge Skei (V) i front, BU-leder Bent Gether-Rønning (H) bak . Foto: Arkiv

–Det borgerlige budsjettforliket i bystyret gir omkring 100 millioner ekstra til bydelene. Dermed blir det en langt lysere situasjon også i Nordre Aker, sier bydelsutvalgets nestleder Erik B. Skei (V).

NORDRE AKER: Leder i Nordre Aker musikk- og kulturutvalg, Tor Itai Keilen, maner til motstand mot administrasjonens budsjettforslag - les saken her.

Etter bystyrebehandlingen ser det imidlertid mye lysere ut.

Likevel kulturell skolesekk?

– Det borgerlige budsjettforliket i bystyret gir omkring 100 millioner ekstra til bydelene. Dermed blir det en langt lysere situasjon også i Nordre Aker. Ekstramidlene har vært varslet, men kommer likevel svært godt med.

– Ut fra de signalene som er gitt også fra andre partier skal vi klare å få flertall for å øke frivillighetsmidlene og opprettholde den kulturelle skolesekken, sier Erik Borge Skei (V) som er nestleder i bydelsutvalget.

Les også: Slik blir Nordre Aker Budstikke i 2015

Andre påplusninger

De økte bevilgningene rekker ifølge Skei også til flere andre påplusninger ut over det forslaget som foreligger.

– Det ligger an til enighet om å styrke skolehelsetjenesten, og spesielt psykisk helse for ungdomsgruppen. Et lavterskeltilbud her kan være av stor betydning. Ut over dette er det sannsynlig at vi får til mer penger til tjenestene overfor eldrebefolkningen, blant annet med økte midler for hjembaserte tjenester, sier Borge Skei.

Tar gjerne imot besøk

Borge Skei understreker at bydelsutvalget gjerne tar imot besøk når budsjettet behandles allerede torsdag klokken 18.

– Men jeg kan også berolige de som er opptatt med andre aktiviteter nå i førjulsstria. Jeg har stor tro på at vi skal klare å reversere de kuttene Keilen er mest opptatt av – og i sum komme ut med et budsjett som, til tross for at det er stramt, sikrer god drift for bydelen, sier Borge Skei.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.