Ekstraordinær båndtvang i hele byen

Det blir ikke så veldig morsomt å være denne krabaten de neste ukene. Illustrasjonsfoto: Clipart

Det blir ikke så veldig morsomt å være denne krabaten de neste ukene. Illustrasjonsfoto: Clipart

Elg og rådyr sliter i den dype snøen, og Oslo kommune innfører nå ekstraordinær båndtvang i hele byen og Marka.

OSLO: På grunn av store snømengder sliter vilt som elg og rådyr med å ta seg fram i terrenget og finne nok mat. Fra mandag 16. februarblir det derfor innført ekstraordinær båndtvang. Hunder må heretter inntil videre holdes i bånd både i Marka og i byen.

- Båndtvangen gjelder hele Oslo kommune. Marka, byen, parkene og dressurområdene, sier informasjonskonsulent Trude Olsen i Friluftsetaten.

Trekker mot bebyggelse

De vanskelige snøforholdene fører til at dyrene trekker mot bebyggelse, innmark, skiløyper og veier der det er lettere å ta seg fram og finne mat.

Dette kan føre til viltpåkjørsler og fare for skade på både elg og rådyr. Det er derfor viktig ikke å oppsøke områder der dyrene oppholder seg.

Inntil videre

Den ekstraordinære båndtvangen gjelder inntil videre, men ikke utover 1. april 2009, når ordinær båndtvang inntrer. Dette innebærer at hunder skal holdes i bånd eller forsvarlig inngjerdet eller innestengt, slik at de ikke kan jage eller skade hjortevilt.

- Det blir snøforholdene som bestemmer hvor lenge båndtvangen gjelder, sier Olsen.

Kan bli avlivet

I områder med ekstraordinær båndtvang kan grunneier eller noen som opptrer på dennes vegne avlive en hund som angriper hjortevilt.

Den som med forsett eller uaktsomt overtrer denne bestemmelsen kan straffes med bøter eller fengsel inntil seks måneder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.