*Nettavisen* Nyheter.

Ekstraordinært møte om Oppsal senter

NYE OPPSAL SENTER: Slik ser Obos for seg det nye senteret med barnehage (det brune bygget) sett fra nordøst. Foto: ILLUSTRASJON: OBOS/ARK 19 ARKITEKTER

Onsdag kveld har Østensjø bydelsutvalg ekstraordinært møte for å diskutere utbyggingen av Oppsal senter.

OPPSAL: Klokken 18.30 onsdag 9. januar samles bydelsutvalget for å diskutere det siste utbyggingsforslaget for Oppsal senter.

Som tidligere omtalt i Nordstrands Blad foreslår Obos nå blant annet å legge en barnehage med fire avdelinger inn i bygningen som i dag blant annet inneholder postkontor.

De foreslår også å flytte en turvei, samt noe mindre glipper mellom boligblokkene til fordel for flere leiligheter.

LES MER OM FORSLAGET OG OPPSAL-UTBYGGINGEN HER

Bydelsdirektøren går imot

Det er til nå utarbeidet tre forskjellige alternativer for utbygging av Oppsal senter. Østensjø bydelsutvalg støtter Alternativ 2, mens forslaget som nå er på høring er en omarbeidet utgave av Alternativ 3.

Via bydelens hjemmesider kan du lese hele planforslaget som skal behandles av bydelsutvalget og se flere illustrasjoner av det nye senteret.

Bydelsdirektørens kommentar til det nye forslaget er at bydelen har stort behov for barnehageplasser i området, og at de vurderer at anleggelse av en fireavdelings barnehage er nødvendig for å kunne imøtekomme dette behovet.

Bydelsdirektøren påpeker at økning til to etasjer mellom bygningskroppene i øst vil redusere sikten fra gangarealet i øst, og kan ikke se at planforslaget til et endret Alternativ 3 tilsier at alternativet bør anbefales fremfor Alternativ 2.

- Spesielt i forhold til byggehøyder som fortsatt er inntil ni etasjer, skriver bydelsdirektøren i sin begrunnelse for hvorfor det nye forslaget ikke anbefales.

Møtet finner sted i bydelens lokaler på baksiden av Bøler senter, og starter som vanlig med åpen halvtime der lokalbefolkningen kan si sin mening om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.