Gå til sidens hovedinnhold

Ekstrapenger kan redde «Stedet vårt»

Bydel Bjerke får tre millioner kroner ekstra i revidert kommunebudsjett.

BYDEL BJERKE: Pengene gis som en kompensasjon for de ekstraordinære sosialhjelpsutgiftene bydelen har fått.

– Dette er en kompensasjon for økte sosialhjelputbetalinger som ikke er fanget opp av kriteriesystemet. BU har foreslått å legge ned et seniorsenter, men nå har de anledning til å opprettholde driften, sier varaordfører Aud Kvalbein.

Høyre, Frp, Venstre og KrF er enige om justeringene.

– Store behov

Leder av Bjerke bydelsutvalg Torstein Winger er foreløpig tilbakeholden med å forskuttere hva pengene skal brukes til.

– Vi har store behov i bydelen, med økende press på barnevern og Nav-systemet. Sosialutgiftene har nå stabilisert seg på et altfor høyt nivå, og vi har en stram budsjettbalanse. Så dette monner egentlig ikke, selv om penger er penger, sier han.

Kan redde Stedet vårt

Han ser likevel ikke bort i fra at «Stedet vårt» kan bli trukket inn i drøftingene av hva pengene skal brukes til. Eldresenteret

ble vedtatt nedlagt i forrige BU-møte.


– Nestleder, bydelsdirektøren og jeg skal ha et møte hvor vi diskuterer nærmere hvordan disse midlene kan brukes. Det vil komme opp en ny sak i neste BU-møte 17. juni, men det vil være galt av meg å slå fast noe på egenhånd nå, sier Winger.

Han understreker likevel at bydelsutvalget er enstemmige i sin intensjon om å gi de eldre et tilbud på Veitvet. Hvilket tilbud dette blir, er likevel usikkert.

– Jeg forstår brukerne veldig godt, sier Winger.

Reklame

Husker du disse to idiotene?