RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstrem oppussing i Bogstadveien

Landets mest trendy og travle veistrekning kan få en real ansiktsløftning.

Det er trangt om plassen i Bogstadveien og Hegdehausveien. Syklister, sporvogner, biler, barnevogner, rullestoler og trailere fyller veibanen.

NRK Østlandssendingen skriver at Leder i Majorstuen/Bogstadveien Næringsforening, Andreas Melander, håper kommunen godkjenner vegvesenets planer.

- Mesteparten av planene ser bra ut. Det blir trangere for bilene, men til gjengjeld blir det veldig mye bedre for de gående, sier Melander til NRK.
Hele traséen skal graves opp, og trikkeskinnene skal legges på nytt på en mer arealeffektiv måte.

Grønne oaser

Nytt veidekke, nylagte trikkeskinner, smalere kjørebane og bredere og sammenhengende fortau er bare noe av det som står på ønskelisten.

Trikkeskinnene hyler etter utskiftning, og Statens Vegvesen har laget en omfattende opprustningsplan for den én kilometer lange strekningen på Majorstuen. Den inneholder også forslag til flere grønne oaser med plass til blant annet utecaféer. Det faller i god smak hos lederen for Næringsforeningen.

- Når man går i gaten kan man faktisk slå seg ned i et område med flere trær, skygge og utecaféer, sier Melander, som samtidig forsikrer publikum om at ingen butikker skal stenge mens arbeidet pågår.

- Ett kjørefelt skal utbedres av gangen slik at myke og harde trafikanter kan ferdes langs den viktige åren mellom sentrum og Oslo vest, sier Melander.

Kritisk Velforening

Men ikke alle er like begeistret for opprustningsplanene. Velforeningene for Majorstuen og Homansbyen mener de har blitt overkjørt.

Leder av Homansbyen vel, Nils Christian Tømmerås sier til NRK at han ikke liker de skissene han har sett.

- De planene som er forelagt nå gir veldig lite gevinst i forhold til dagens situasjon, mener Tømmerås, og legger til at de også er kritiske til at arbeidet ikke samkjøres bedre med opprustningsarbeid ellers i området.

Hvor lang tid dette arbeidet vil ta er imidertid uvisst. Statens Vegvesen håper at arbeidet kan starte høsten 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere