RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekstrem oppussing på FOD-gården


Både Sindre Engen på FOD-gården og hunden Maltos var veldig godt fornøyd med resultatet av lørdagens kjempedugnad. Og daglig leder i BundeBygg Erik Storhaug (t.v.) og primus motor Lars Henrik Hanssen syntes at dette var et fint sted å ha årets "Ekstrem oppussing". ALLE FOTO: Arne Vidar Jenssen
Både Sindre Engen på FOD-gården og hunden Maltos var veldig godt fornøyd med resultatet av lørdagens kjempedugnad. Og daglig leder i BundeBygg Erik Storhaug (t.v.) og primus motor Lars Henrik Hanssen syntes at dette var et fint sted å ha årets "Ekstrem oppussing". ALLE FOTO: Arne Vidar Jenssen
Aldri har det vel vært så mye folk på FOD-gården på Klemetsrud som sist lørdag, og ingen hadde tid til å konsentrere seg om dyrene.

KLEMETSRUD: Hva de gjorde? Jo, de deltok i byggentreprenøren Bunde Byggs "Ekstrem oppussing 2009".

– Vi har de siste årene tatt for oss steder som trenger å få en betydelig opprusting, og i år har vi valgt FOD-gården, sier daglig leder Erik Storhaug.

Han har med seg omkring 50 håndverkere av forskjellige slag, og i løpet av lørdagen ble det et laget nye hundekasser, gamle hundehus ble reparert og lagt nytt tak på og det ble satt opp gjerder.

– Dette gjør vi både for at vi gjerne vil hjelpe andre som gjør en frivillig innsats og så er det et visst sosialt aspekt i dugnaden. Vanligvis er vi jo ute på forskjellige arbeidsplasser, så det er fint en gang imellom å kunne gjøre noe sammen, sier Erik Storhaug.

Hundene på gården er nok noe skeptiske til alt bråket. Men når de ser hvor fint det blir, logrer de.

Kjempejobb

– Dette er en kjempejobb, sier Sindre Engen på gården.

– Så mye er det ikke gjort på de siste ti årene til sammen. Utrolig at noen vil gjøre noe slikt for oss.

– Nå vil jeg gjerne få sagt at det er ikke bare vi i BundeBygg som tar i et tak. Vi har en rekke leverandører med oss. Overalt hvor vi har spurt, har vi fått ja.

Godt sted

FOD-gården er et godt sted for dyr som ikke lenger har noe hjem. Nå er det 24 hunder der og omtrent like mange katter.

– De er hos oss inntil vi finner et nytt, godt hjem for dem, forteller Sindre Engen og lar hunden Maltos prøve det som skal bli et av de nye husene. Den er av ukjent opphav og ble funnet av politiet. Nå er den rolig og balansert hund som tydeligvis har funnet seg til rette på FOD.

Mange frivillige

– Da vi fikk vite hvor mange som gjør en frivillig innsats for dyr her ute, og hvor godt tilbud det er for dyrene, var det lett å bestemme at dette skulle bli årets "Ekstrem oppussing"-objekt, sier Erik Storhaug.

– Og med Lars Henrik Hanssen som primus motor for prosjektet, så går det kjempefint. Vi skal få gjort alt det som er planlagt i løpet av dagen.

– Vi er i alle fall kjempefornøyde og veldig takknemlige, sier Sindre Engen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere