Gå til sidens hovedinnhold

Ekstrem russemoro

Gærne stunts er stikkordet som best beskriver russebussen stemt frem som årets Nordre Aker-buss.

NORDBERG: - Det er jo bare helt fantastisk, sier bussjef på Sketchy, Petter Lillehagen, når Nordre Aker Budstikke ringer for å fortelle at de har blitt stemt frem som årets Nordre Aker-buss.

HVA SYNS DU OM VINNEREN? SI DIN MENING NEDERST I SAKEN!

Inspirert av Jackass

Han forteller at de verken har satset på store lyd- eller lysanlegg, men at målet har vært å skape så god stemning på bussen som mulig.

De 23 gutta, hovedsakelig fra Nordberg, har derfor latt seg inspirere av TV-seriene "Jackass" og "Kings of the Road", hvor unge menn gjør gærne stunts og tøyer grenser. Målet er å utfordre hverandre mest mulig gjennom hele russetiden.

- Det er snakk om litt drøye ting, som for eksempel å spise 40 cheeseburgere, sier bussjef Petter Lillehagen til Nordre Aker Budstikke.

- Vi har det veldig gøy med dette!

Gutta er delt inn i lagene "Benihana" og "Gnarkill", som kjemper mot hverandre om å vinne "the great price".

Selv brakk Lillehagen armen på tre steder allerede før første Tryvannstreff etter at han kjørte handlevogn oppe på Korsvoll.

Dette stuntet førte laget hans, "Gnarkill", opp i en beskjeden ledelse, selv om de ikke har stålkontroll over poenginndelingen.

Bygget om fra bunnen

Fordi målet har vært moroa, kanskje mer enn selve bussen, har gutta hatt et relativt beskjedent budsjett sammenliknet med mange andre russebusser.

- Vi kjøpte en rutebuss og bygget den opp helt selv fra bunnen. Vi er veldig stolte av å ha fått det til så bra. Vi har borret hull, boltet og skrudd og skrudd, sier Lillehagen, som anslår at de til sammen har brukt rundt 500.000 kroner på bussen.

- Hva synes du om all kritikken som blir rettet mot russen?

- I og med at jeg er russ selv, tenker jeg "la dem ha det gøy". Men alt er relativt. Står det en buss og spiller høy musikk utenfor en bolig i en halvtime, skjønner jeg at folk blir irritert, sier han.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene