*Nettavisen* Nyheter.

Ekte entusiasme

To ganger i måneden samles miniatyrspillentusiaster fra Oslo i Trikkehallen for å dyrke sin hobby.

Kjesås: Foruten å leve seg inn i en annen verden består miniatyrspill av malte små plast eller metallfigurer som flyttes ved hjelp av målbånd og terninger på et brett. Før spillet begynner, plasseres brikkene ut over et brett med forskjellig terreng, og etter hvert utvikler det seg til en slagmark mellom to eller flere hærer. Og selv om erfaring og dyktighet kan skape større forståelse og glede over spillet, er mye basert på flaks fra terningkastene, som bestemmer hvordan figurene kan flyttes. Poenget er å slå motstanderens hærer eller figurer i en strid som kan vare fra 20 minutter til to dager.
På Trikkehallen spilles det blant annet Warhammer Fantasy Battle, Ringenes Herre og et som går 40000 år inn i fremtiden.
Men det er ikke krav til å spille det vi spiller her, forteller Andreas Ørlyng, formannen i Oslo Miniatyrspillklubb. Man kan enten være amatør elle dreven, men man bør ha kunnskaper om reglene hvis man har lyst til å delta på spilldagene på Trikkehallen.
Men alle er velkommen til å komme og spille med eget spill hvis de har lyst.
Det meste av sporten består av å lage og sette opp, og lite til å spille, mener Ørlyng. Nyinnkjøpte figurer må males og terrenget må lages, og selv bruker han ofte en halvtime ledighet nå og da til å pynte på sine figurer. Og siden spillet Warhammer Fantasy Battle er basert på historien har han også en tendens til å grave litt i historien.
Ørlyng forteller at iblant kan det gå hett for seg, og særlig blant de yngre.
Men som regel er det et snilt og rolig miljø. Det er ingen nedre aldersgrense for å gå her, men for å være med på turneringene må man være over 15 år, fordi man ønsker å ha folk med erfaring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.