RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekte fotballglede


I en hverdag med mye usikkerhet er det flott å kunne avslappe med litt fotball. Bak fra vesntre ser vi instruktørene Eirik Sandstad og Joakim Almberg. Foran fra venstre står Adam(6), Turpal (10), Mohammed (9), Marta (11), Marta (9)og Achmed (6)
I en hverdag med mye usikkerhet er det flott å kunne avslappe med litt fotball. Bak fra vesntre ser vi instruktørene Eirik Sandstad og Joakim Almberg. Foran fra venstre står Adam(6), Turpal (10), Mohammed (9), Marta (11), Marta (9)og Achmed (6) Foto: FOTO: ANDREAS LINDBÆK
Frigg Oslo tilbyr trening til barn bosatt på asylmottak i området to ganger i uken. – Vi i Frigg skal være sosiale entreprenører, sier Rune Glomstein i Frigg.

Marienlyst: Hver tirsdag og fredag tilbyr Frigg et aktivitetstilbud for barn og unge som er stasjonert i asylmottakene i nærområdet.

– Vi snakket med UDI om muligheten til å gi et sånt tilbud til barn og unge. Videre sendte vi et kostnadsoverslag til NFF og vi fikk positivt svar på fem minutter, sier Rune Glomstein i Frigg til Lokalavisen Frogner.

Mye glede, lite kostnader

Aktivitetstilbudet ble startet opp i begynnelsen av oktober og skal vare ut november i første omgang.

Klubben har fått 20 000 kroner i støtte som de skal bruke til instruktører og utstyr.

– Det kommer både voksne og barn her. Så langt har vi kjøpt fotballsko til 10 voksne. Vi har også samlet inn over 100 brukte fotballsko som vi har gitt til barna og et prosjekt i Namibia, sier Glomstein.

– Vi kan lære

Det er A-lagstroppen i Frigg som står bak prosjektet og spillerne selv er kompetente instruktører.

– Spillerne i Frigg er en sammensveiset gjeng og det var ingen problem å få instruktører til å stille. De vet hva vi står for som klubb, sier Glomstein og får støtte av Eirik Sandstad.

– Det er artig å være instruktør for denne gjengen. Det er utrolig mye idrettsglede som til og med vi kan lære mye av, sier Sandstad.

Midtbanespilleren, som selv studerer til å bli lærer, føler han får en fin praksis med å trene ungene.

– Man må bruke rett pedagogikk her, smiler han.

Da Lokalavisen var til stede var det seks barn og en voksen som trente. Fem av barna kom fra Tsjetsjenia og de lyste av glede under hele økten de hadde med a-lagsspillerne.

–Det er gøy. Fotball er det jeg ønsker å spille hele tiden, sier Achmed.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere