*Nettavisen* Nyheter.

Ekte skiglede på Ekebergsletta

Det var full fart og god stemning da Lille Ekeberg barnehage hadde skiskole på Ekebergsletta.

Ekeberg: Det er alltid fristende å trekke paralleller til toppidretten, Petter Northug og Marit Bjørgen når man ser barn fyke rundt i skiløypene med imponerende fart og ferdigheter, men Lille Ekeberg barnehage lot barneskirenn være barneskirenn og satset heller alt på å nyte snøen og sola på Ekebergsletta, uten nevneverdige tilløp til konkurranse.

Full fart

At det hadde regnet litt dagen før la ingen demper på stemningen. Minusgradene var så vidt tilbake og hard snø betyr liten friksjon og høy fart.

Barna satte utfor akebakken i Ekeberg med fartsglede og dødsforakt, hoppet i hoppbakken og kjørte gjennom portene i utfor bakken.

Skiferdigheter

Nordstrands Blad var tilstede under den siste dagen av skiskolen. I løpet av de første dagene hadde barna lært hvordan man kommer seg oppe en bakke, hva man gjør hvis man faller på ski og andre grunnleggende skiferdigheter.

Det var ingen tvil om at kunnskapene hadde sunket inn, barna føk opp bakkene, feide ned igjen og om noen ikke klarte å holde seg på skiene, tok det aldri lang tid før de var oppe igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.