RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ekte turglede i Vestre Aker

Det er snøvær og litt vind i luften i Sørkedalen denne formiddagen, men det stopper ikke åtti år gamle Lisen Sauge. En tirsdag i måneden er hun med den frivillige Rusleturgruppen fra Vestre Aker Bydel ut på tur.

Vinderen/ Sørkedalen: – Det er veldig deilig å komme seg ut en gang i blant, sier Lisen Sauge mens vi går nedover veien retning Brenna i Sørkedalen. Hun er pakket godt inn i skjerf og lue, og utmerket fottøy.

Engasjement for nærmiljøet

Rusleturgruppen som damene kaller det startet for fem år siden da seks venninner (nå ni) hadde lyst til å gjøre noe trivelig for nærmiljøet. Etter å ha sett litt på de ulike eldresentrene i nærområdet fant de ut at det er mange eldre som savner å få gått litt ut og treffe andre, og siden de selv snart var, og noen allerede hadde blitt pensjonister var det både tid muligheter for å få det til.

Involvert seniorveileder

På en parkeringsplass møter vi en av to seniorveiledere i Vestre Aker Bydel, som i dag skal være med på den lille turen i snøværet.

– Siden denne turgruppen har tilknytning til Vinderen Seniorsenter ble jeg som seniorveileder involvert i deres flotte arbeid, sier Anne Lise Oulie

Sosialt og koselig

Gruppen samles alltid på en cafee etter turen for kaffe og kake, og ikke minst fine samtaler.

– Vi drar ofte til Bogstad Gård som ligger i kort avstand fra senteret, og som er en nydelig plass å gå, sier Sidsel Houge som har vært med siden oppstart.

Hun understreker at verken alder eller rullator er en hindring, og at turvennene er alt fra 80-100 år. Faktisk er den eldste i gruppen utrolige 102 år.

Mindre ensomt

Inne på Landhandelen i Sørkedalen får vi sette oss ned med 93 år gamle Kirsten. Hun har deltatt i cirka seks måneder, og setter stor pris på tilbudet.

– Jeg er glad i å komme meg ut, og når man blir så gammel er man mye alene, og da er dette veldig hyggelig, sier hun mens hun nyter et sjokoladekakestykke.

Anne Lise Oulie jobber nå med å rekrutere nye turgåere inn i den sosiale gruppen

– Jeg håper nå at venninnenes engansjement kan inspirer andre til å gjøre det samme for sitt nærmiljø, avslutter hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere