RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldorado for rullebrett


Produksjonslaget som har bygget den nye betongkulpen. Pedro Puto, David Tverling, Lars Johan Mortensen og Petter Staff.
Produksjonslaget som har bygget den nye betongkulpen. Pedro Puto, David Tverling, Lars Johan Mortensen og Petter Staff.
Den har tatt åtte måneder å bygge. På lørdag åpner landets største betongkulp for rullebrett i Gamlebyen.

Gamlebyen Sport og Fritid sliper nå kulpen klar til en storslagen åpning på lørdag. Gatas Parlament står for en del av underholdningen, og flere internasjonale rullebrettkjørere kommer for å teste ut det nye betongbassenget.

Plassen ved siden av de gamle byruinene eies av Jernbaneverket, og har vært et samlepunkt for de som er glad i å kjøre rullebrett de siste åtte årene. Nå som Oslos første betongkulp åpner for rullebrett, vil de private eierne at byens skatere skal bli enda bedre enn før.

-De som har prøvd det på forhånd har blitt redde for de bratte buene, og det er bra. Dette er ikke en park du er ferdig med etter en måned, sier verksmester Petter Staff.

Han er ansvarlig for selve byggingen av bassenget, og forklarer at det var utfordrene å finne ut hvordan man skulle gjennomføre arbeidet.

-Det finnes jo ikke noe slikt i Oslo, så jeg har vært aktivt i kontakt med amerikanske Dreamland Skateparks og fått hjelp. Men siden de ikke ville oppgi yrkeshemmelighetene sine har vi måttet finne ut mye på egen hånd.

Moderne rullebrettpark

Petter Staff anslår at de har brukt omlag 250 kubikkmeter med betong. De har fått sponsorstøtte av blant annet Nordisk Sprøytebetong, og alle som er med jobber gratis.

Han forsikrer at mødre kan være trygge hjemme, ettersom de har det største førstehjelpsskrinet tilgjengelig, og sender alle de ansatte på førstehjelpskurs. Og som om ikke det skulle være nok, kommer parken til å bli direktesendt som video på internett, slik at man til enhver tid kan se hva som foregår på datamaskinen hjemme.

- Siden parken er privat er det vi som bestemmer her. Folk som oppfører seg dårlig blir kastet på huet og ræva ut. Det skal være en gledelig opplevelse å være her, sier Staff.

I parken har de også tilrettelagt for en rekke andre aktiviteter. Det er allerede en scene hvor konserter holdes, og de kommer også til å sette opp et lydanlegg ved siden av som folk kan spille musikk på. I klubbhuset ved siden av blir det også mulighet for trommeundervisning, Yoga og filmkvelder.

Startet med en søppelhaug

Erik Aalto skatet for første gang for 30 år siden, på den tiden det var ulovlig å kjøre rullebrett. Nå er han ansvarlig for parken og føler nå at han lar mange drømmer gå i oppfyllelse.

-Det hele startet med at vi så noen unger som kjørte på rullebrett da plassen var full av søppel og et tilholdssted for narkomane. Vi så at det var et stort potensiale til å gi unga det de ville ha.

Aalto mener at kommersialiseringen av bransjen har hatt en negativt effekt, og vil holde all reklame unna parken.

-Det er for mye fokus rundt hvilket merke brettet og klærne dine er. Det viktigste er at alle vil kjøre rullebrett. Man burde ikke forskjellsbehandle andre skatere siden de har et annet skomerke.

I Oslo er det registrert over 10 000 offisielle skatere i Norsk Rullebrettforening. Aalto regner med at det finnes minst dobbelt så mange rullebrettkjørere, og oppfordrer alle som er interessert til å spenne på seg hjelm og knebeskyttere og ta en tur ned i betongkulpen.

-Vi var lei av at ungene ikke hadde en skikkelig park, som allikevel kostet flere titusener av kroner i året. Nå som vi først er i gang er det verdt å nevne at vi hvertfall har plass til fem slike parker til i Oslo, sier Aalto til Østkantavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere