*Nettavisen* Nyheter.

Eldre kan bli pakkepost

Leder Lars Gylder i aksjonsgruppa mot utbygging av Stovnerhjemmet mener Tore Ludt ikke aner konsekvensene av å bygge hjemmet på den foreslåtte tomta. Mens BU-lederen tror et avslag vil bety kroken på døra for godt for Stovnerhjemmet.

Høybråten/Stovner: Det var høy temperatur da byutviklingskomiteen hadde befaring på området hvor nye Stovnerhjemmet er foreslått bygget. Komiteen ble møtt av naboer utstyrt med plakater. Både unge og gamle hadde møtt opp for å prøve å stoppe utbyggingen av hjemmet som vil foregå på det som ifølge Gylder er bydelens eneste grønne område.
- Dette området er hjertet av vårt bo-miljø. Dette stedet er umistelig for oss som bor her, tordnet Gylder da han kom til ordet under befaringen.
Gylder argumenterte videre med at området i dag brukes ekstremt mye av både barn og voksne. Han understreket samtidig at aksjonsgruppa vil ha et sykehjem, men ikke på det foreslåtte området.

Underskrifter

- Politikerne glemmer hvilke kostnader dette vil føre til på sikt. Dette er et sted ungene kan leke trygt. Jeg tror ikke dere aner konsekvensene av å bygge et sykehjem her. Denne haugen er uvurdererlig. Fjerner dere denne skogen, får vi den aldri tilbake. Beboerne her kommer til å være vettskremte for å slippe ut ungene hvis forslaget går igjennom, argumenterte Gylder.
Gylder hadde samlet over hundre underskrifter fra beboerne på dagens Stovnerhjem, og han understreket at han representerer både barna og eldre i sin sak.
- Jeg taler de eldres sak. Det gjør ikke du, Ludt, fortsatte Gylder som fikk støtte av de mange som hadde møtt opp under befaringen. Både FAU fra Høybråten og Stig skole hadde møtt opp for å vise sin motstand mot planene.

Kroken på døra

BU-lederen i Bydel Stovner møtte sterk motstand da han argumenterte med at et avslag på saken når den tas opp i byutviklingskomitteen 15. februar vil bety kroken på døra for et sykehjem i bydelen.
- Hvis dette blir utsatt, tror jeg ikke saken blir tatt opp igjen. Da frykter jeg at beboerne må flyttes til andre steder i byen. Hvis dette blir avslått, kan vi virkelig snakke om at de eldre blir pakkepost. Jeg må forholde meg til realitetene, og jeg håper virkelig det ikke blir satt en stopper for dette, svarte Ludt.
BU-lederen mener at det ville blitt protester uansett hvor de ville foreslå å bygge et nytt sykehjem.
- Det er ikke ukomplisert å finne en annen tomt. Vi må prøve å se en helhet i dette.
Ludt møtte også hard kritikk da han uttalte at han var usikker på sannheten når det gjaldt om den aktuelle haugen er det siste grøntområdet i Bydel Stovner.
- Det er ihvertfall en sannhet med modifikasjoner. Vi må tenke på å bevare alles interesser. Resultatet vil trolig bli at Stovnerhjemmet stenges, og eldre må fraktes til andre steder i byen. Det er kun én kilometer fra neders i Ruths vei og inn til Marka, dermed kan Marka brukes mer effektivt av skolene og barnehagene i området, argumenterte BU-lederen som etter selve befaringen fikk harde skyts av de fremmøtte.
- Jeg er virkelig skuffet over deg og BU. Du bør ikke sove godt om natta, var blant kommentarene i retning Ludt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag