*Nettavisen* Nyheter.

Eldre kvinne bekreftet omkommet etter brann

En kvinne omkom etter etter brann i St. Elisabeth-hjemmet i Munkerudveien lørdag formiddag. Foto: Foto: Aina Moberg

En eldre kvinne ble funnet død etter brann på St. Elisabeth-hjemmet i Munkerudveien på Nordstrand lørdag. Brannvesenet slet med å få kontroll over brannen.

Klikk på bildet for å forstørre.

En kvinne omkom etter etter brann i St. Elisabeth-hjemmet i Munkerudveien lørdag formiddag. Foto: Foto: Aina Moberg

NORDSTRAND: – Nei, brannvesenet har langt fra kontroll. Røykmengden er fremdeles like stor og der er fremdeles åpne flammer. Det er et svært vanskelig objekt, med takterrasser, så brannmannskapene har en tøff og lang jobb foran seg, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB ved 13-tiden lørdag.

Oslo brann- og redningsetat sier lørdag formiddag at de vil jobbe med å slukke brannen i fire-fem timer framover. Bygget er totalskadd, samtidig som brannen har spredd seg mellom etasjer. Det er derimot ikke fare for spredning til andre bygg.

– Bygget ligger såpass for seg selv at det ikke er fare for det. Men vi anbefaler alle som bor i nærheten å lukke vinduer, sier Jøkling.

Hentet ut

Politiet fikk melding om brannen ved 11-tiden lørdag. En halv time senere var én person bekreftet omkommet. Personen, som er en eldre kvinne, ble hentet ut. Røykskader skal være dødsårsaken, ifølge politiet.

– Vi har fått stadfestet at den omkomne er en eldre kvinne, men vi kan ikke si noe utover det. Vi driver med varsling av pårørende, forteller operasjonslederen.

Brannen har trolig startet i leiligheten til den avdøde kvinnen. Leiligheten er del av St. Elisabeth-hjemmet i Munkerudveien på Nordstrand, som er et kloster for nonner og et boligbygg for eldre.

29 evakuert

I alt 29 personer har blitt evakuert som følge av brannen. De fikk midlertidig tilhold i et bygg like ved, før mange av dem har blitt tatt hånd om av pårørende.

– Det er ikke meldt om noen andre skader som følge av brannen, men det er mange eldre menneske med svekket helse som er evakuert. En del av dem har blitt tatt hånd om av helsevesenet, sier Jøkling. (©NTB)

LES MER FRA NORDSTRANDS BLAD!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag