*Nettavisen* Nyheter.

Eldre mann kjøpte falske tepper for 40.000 kroner

Stasjonssjef Gro Smedsrud advarer nok en gang mot teppeselgere som er aktive i vårt området. Tirsdag ble en eldre mann på Nordstrand lurt til å kjøpe åtte tepper for 40.000 kroner. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

En eldre Nordstrandsmann ble tirsdag lurt til å kjøpe åtte tepper for 40.000 kroner.

NORDSTRAND: – Dette er trasig og nok en advarsel om ikke å slippe inn slike teppeselgere, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon til Nordstrands Blad.

Del

Det var tirsdag at mannen fikk en telefon fra teppeselgeren som ville gi et teppe i gave.

LES OGSÅ: Slik ser du forskjell på falske og ekte tepper

Ble med i banken

Mannen endte opp med å kjøpe åtte tepper for 40.000 kroner. Mannen hadde ikke nok kontanter hjemme og ble med teppeselgeren til banken.

– Fornærmede ble med i banken for å ta ut pengene for å kunne betale for teppene, forteller Gro Smedsrud som advarer på det sterkeste mot dette.

Tidligere har flere andre eldre blitt fralurt bankkort og pinkoder da de ble med teppeselgere til minibanken for å ta ut store kontantbeløp. Det skal etter det Nordstrands Blad erfarer ikke ha skjedd i dette konkrete tilfellet.

Ber pårørende advare

Etter handelen kontaktet han poiltiet og meldte fra om saken.

– Dette må igjen være en advarsel, ikke minst til pårørende som har eldre familiemedlemmer, om at de må ikke ta i mot slike teppeselgere, sier Gro Smedsrud.

Teppene som selges er gjerne maskinvevde i bomull eller syntetisk materiale, mens selgerne sier det er håndvevde ulltepper.

LES FLERE SAKER OM TEPPESVINDEL HER:

Teppesvindlerne er tilbake

Advarer på nytt mot teppeselgere

Teppesvindlerne herjer igjen

Ladatepper til Rolls-Royce-pris

Advarer mot teppeselgere

Får daglige henvendelser fra folk som er svindlet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.