500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Eldre raser etter utekonserter

94 år gamle Ester Karlsen bor i trygdeboligen i Breigata 9. Vi gamle her er blitt holdt våkne til over midnatt når Dattera til Hagen har hatt utekonserter, forteller hun.

Det var så høy lyd at man kunne høre musikken i salongen på den andre siden av bygget her, forteller Ester Karlsen oppgitt.

Hun bor selv i 3. etasje i en leilighet som vender ut mot samme bakgård som utestedet, og synes det er trist at Dattera til Hagen ikke tar hensyn til alle de gamle menneskene som bor i blokka hennes.

At de ikke engang klarer å avslutte innen klokka 22, som de selv har sagt de vil prøve, synes Karlsen er elendig. Hun irriterer seg også over Bydelsoverlegen som har tillatt utekonserter til klokka 23.

Her bor det mange gamle og syke mennesker, og det burde han forstå. Tenk at han kan tillate noe sånt. Jeg blir så sint, sier Karlsen.

- Politiet innblandet

I 2006 måtte vi tilkalle politiet for å få stanset utekonsertene på Dattera til Hagen. Da hadde de ikke søkt om noen tillatelser i det hele tatt, hevder Karlsen.

I år har hun mottatt nabovarsel for de tre konsertene utestedet har hatt.

I år har de søkt og fått tillatelse til å holde på til klokka 23. Etter konsertene går publikum ut til bakgården vår og sitter og drikker og prater til langt på natt. Da er det ikke lett å få sove, forteller Karlsen til Østkantavisa.

Hun er langt fra den eneste over 90 år i den tidligere trygdeboligen, som i dag er kommunale boliger.

Naboen min har vært syk og pleier å legge seg klokka ni. Du kan tenke deg hvordan hun har det når de har konsert, sier hun.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter