*Nettavisen* Nyheter.

Eldre trenger Berg gård

Vi har med stor interesse lest artiklene om Berg gård i Budstikka av 8. januar i år. Spesielt lederen og ikke minst bydelsdirektør Mona Taasens kommentar om at det er mer plass på Berg gård. Derfor har vi en del spørsmål til henne om saken.

Vi fra seniorrepresentantene fra Ullevål regner nå med at eldreomsorg blir en del av aktivitetene på Berg gård. Hvor stor del av bygningen blir satt av til eldreomsorg?

Eller rettere sagt, hvor stort areal kan det tenkes at det blir? Eldreomsorg omfatter mange områder. Vi kan for eksempel nevne noen, som f.eks:

* Trygghetsavdeling

* Avlastningsplasser

* Mellomstasjoner (som nevnt i lederen)

* Omsorg+ boliger ( som nevnes av byråd Merete Agerbak-Jensen,da Berg gård ble kjøpt av kommunen).

Hvor langt er planleggingen kommet, og hvilke tilbud vil komme? Hvor står saken pr i dag? Hvem er det som håndterer saken i bydelen?

Når det gjelder mellomstasjoner, er det bare i Oslo mer enn 44.000 unødvendige sykehusdøgn for ferdigbehandlede. Av disse trengte Nordre Aker i 2007 ca. 2300 plasser for ferdigbehandlede pasienter ifølge Aftenposten 4. januar i år. Det må jo bli dyrt for bydelen å ikke ha nok plasser til disse pasientene. Det blir jo flere og flere eldre i bydelen.

Er det tatt hensyn til dette når disponeringen av Berg gårds arealer nå planlegges?

Vi som er eldre i bydelen, er sterkt imot mer barnehagebruk av Berg gård på grunn av belastningen med all bilkjøring i dette området. Alle-rede i dag brukes veiene rundt Berg gård til parkeringsplass for ansatte ved Ullevål Stadions næringsvirksomhet, andre næringer samt studenter.

Vi ser frem til svaret fra bydelsdirektøren.Thora Asbjørnsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.