RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldre vil ha Omsorg+

Byrådet i Oslo jakter nå på flere lokaler til det nye eldretilbudet Omsorg+, som er ment å forebygge behovet for sykehjemsplasser.

Oslo: Byrådet har allerede vedtatt å bygge om Økernveien 11-13 på Tøyen til det nye eldreomsorgskonseptet Omsorg+, men dette blir først ferdig i 2008. Etter tilbakemeldinger fra bydeler, pleiepersonell og ikke minst eldre selv har byråden nå bestemt seg for å få bygd enda flere eldreboliger av typen Omsorg+ og helst før 2008.

Målet er å få inngått kontrakter for flere lokaler til april, slik at det planlagte tilbudet kan nå ut til enda flere eldre.

Stort behov

Jeg har lagt merke til at under bystyrets høring 13. februar om inntak til sykehjemmene var de fleste enige om behovet for Omsorg+. Nå håper jeg at private utleiere har ledige lokaler som kan brukes til denne typen eldreomsorg, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug.

Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger på Omsorg+, og det er tydeligvis behov for langt flere enn Økernveien 11-13. Nå ringer det eldre mennesker til mitt kontor og lurer på når de kan flytte inn, for på Omsorg+ har de så lyst til å bo, sier byråden.

Forebygging

Omsorg+ skal ikke være et alternativ til sykehjem, men det skal forebygge behov for sykehjemsinnleggelser. Målgruppen er de som føler at de av ulike årsaker ikke lenger mestrer å bo hjemme.

Vi vet at mange eldre mennesker plages av både ensomhet, isolasjon og mangel på fysisk trening. Omsorg+ vil være et bokollektiv der de kan omgås andre mennesker hver eneste dag og få være med på aktiviteter. Har de behov for å være alene, så kan de det også, for alle har hver sin leilighet. Målet er at de eldre skal trives bedre og rett og slett ha et bedre liv både psykisk og fysisk, sier byråd Sylvi Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere