Gå til sidens hovedinnhold

Eldrekollektiv her?

Kommunen og Nordre Aker er i dialog om mulig eldrekollektiv i tidligere Nordhagan sykehjem i Grefsen- kollveien 12 E.

Grefsen: I siste bydelsutvalgsmøte (BU) før jul ble Aps og SVs forslag om vurdering av mulig eldrekollektiv i bydelen, enstemmig vedtatt.

Samarbeid

Tidligere har bydelspolitiker Ivar Christiansen (Ap) tilskrevet byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp).

Han har bedt om en vurdering av fremtidig bruk av de ledige lokalene som kommunen eier i andre etasje i Grefsenkollveien 12 E, tidligere Nordhagan sykehjem. I svar fra byråden denne måneden til Christiansen, bekrefter Listhaug at Omsorgsbygg (OBY) allerede er i samarbeid med bydelen, og at OBY nå skal kartlegge muligheten for et bofellesskap for eldre i lokalene, som følge av nevnte vedtak fra BU-møtet 13.12.07.

Raskt

Dette gikk raskt med tanke på at BU-forslaget ble fremsatt for bare litt over en måned siden?

Bydelens administrasjon må berømmes for effektivitet, og for å ha tatt tak i mulighetene som er der, sier en glad Ivar Christiansen (Ap).

Dette kan bli et spennende og nytt tiltak for eldre som er "friske og raske", men likevel ønsker tryggheten ved å bo i et døgnbemannet eldrekollektiv, sier han.

1100 m2

OBY kan fortelle at det per i dag står rundt 1100 hundre kvadratmeter ledig i andre etasje på det tidligere sykehjemmet.

Nordre Aker har bestilt en mulighetsstudie av andre-etasjen, med sikte på å utrede mulighetene for å kunne omgjøre denne til leiligheter. Enkelte av disse med nødvendige tilpasninger for rullestolbrukere, fellesrom, personalbase med kontor, og vaskerom, kan eiendomsansvarlig i OBY, Arild Rebbeng, fortelle.

Første etasje utleid

I første etasje holder i dag Østensjø bo- og serivcesenter til. Men det er bare midlertidig mens senterets lokaler på Manglerud pusses opp. Likevel blir ikke førsteetasjen ledig når Østensjø-senteret flytter ut, for den er i følge OBY allerede leid ut per 1. april i år, til Barne- og familieetaten, som ønsker å bruke lokalene til omsorgsboliger.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt