RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldreomsorgen på Nordstrand

Åpent brev til Bydel Nordstrand ved bydelsdirektøren

Nordstrand KrF viser til den senere tids artikler i Dagsavisen bl.a. om feil- og overmedisinering og neddoping av eldre på sykehjem. Videre til helse- og sosialombudet i Oslos uttalelse om at noen bydeler forsøker å overtale pårørende til å gjøre jobben kommunen selv ikke makter, og ombudets påpekning av at det i Oslo kommune har blitt strammet inn både på sykehjemsplasser og rehabiliteringsplasser til tross for at behovet for slike tilbud øker.

Nordstrand KrF oppfordrer Bydelsdirektøren snarest mulig om å redegjøre for situasjonen innen eldreomsorgen i bydel Nordstrand, spesielt omfanget av medikamentbruken i bydel Nordstrands eldreomsorg må kartlegges nøye. Bydelsdirektøren bes også redegjøre for hvilke tiltak som løpende følges opp av administrasjonen i bydelen for å unngå uverdige forhold innen eldreomsorgen i bydelen og sikre respekt for de eldres pleie- og omsorgsbehov.

Det er som kjent høy risiko forbundet ved budsjettvedtaket om behovet for antall sykehjemsplasser i 2007. Det ligger an til et vesentlig underskudd i bydelen som følge av underbudsjettering av det reelle behovet for sykehjemsplasser. Bydelsdirektøren bes om å redegjøre for det reelle behovet for sykehjemsplasser i 2008 og hvilke krav til forsvarlig tilgang på kompetanse og årsverk som dette behovet representerer.

Vi imøteser en oppfølging av denne henvendelsen, og vil om nødvendig fremme saken i helse- og sosialkomiteen 12. juni og bydelsutvalgets møte den 21. juni 2007.Haakon Brænden

Medlem av helse- og

sosialkomiteen i Bydel Nordstrand

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere