Eldreopprør mot Posten

FORTVILET: Bjørg Borgen( f.v.), Elsa Berntsen og Bitten Borgen Hansen skjønner ikke hva Posten tenkte på da de besluttet å erstatte Oppsal postkontor med Post i butikk på Skøyenåsen. Nå håper de protestene deres kan få Posten til å etablere et tilbud sentralt på Oppsal også. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

FORTVILET: Bjørg Borgen( f.v.), Elsa Berntsen og Bitten Borgen Hansen skjønner ikke hva Posten tenkte på da de besluttet å erstatte Oppsal postkontor med Post i butikk på Skøyenåsen. Nå håper de protestene deres kan få Posten til å etablere et tilbud sentralt på Oppsal også. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Bitten Borgen Hansen (89) samler nå underskrifter i håp om å få beholde et posttilbud på Oppsal. De eldre synes reiseveien til Post i butikk på Skøyenåsen er altfor lang og kronglete.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPRØRT: På én dag fikk Bitten Borgen Hansen (89) åtti underskrifter fra meningsfeller som synes det er hårreisende av Posten å erstatte Oppsal postkontor med butikktilbud på Skøyenåsen. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

UNDERSKRIFTSKAMPANJE: Solveig Throndsen skrev villig under på protestlisten til Bitten Borgen Hansen. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Klikk på bildet for å forstørre.

SKØYENÅSEN SENTER: Her kommer Post i butikk for Oppsal postkontor. Foto: FOTO: NINA SCYBERG OLSEN

OPPSAL: Posten starter snart en ny runde med å nedlegge lokale postkontor i Oslo til fordel for Post i butikk. Postkontoret på Oppsal senter skal nedlegges i oktober i år, og dette har fått mange eldre i området til å fortvile.

Erstatningen blir Post i butikk på Coop Prix på Skøyenåsen senter, noe de synes er for ille.

LES OGSÅ: I april starter nedleggelsene

Dårlig tilgjengelighet

– Veien ned til Skøyenåsen senter er altfor lang og kronglete for oss gamle som ofte har krykker, rullator og trillebag, sier Bitten Borgen Hansen.

– For å komme til butikken må man enten gå en vanskelig metalltrapp eller opp veien til parkeringsplassen. Det er ikke god tilgjengelighet!

Hun påpeker at Oppsal er det naturlige senteret i området, med alt av helsetilbud, butikker, eldresenter, kafeer, bibliotek og samfunnshus med mer.

– Posten sier en grundig vurdering av tilgjengelighet, pris og service ligger til grunn, men her tror jeg de bare har tenkt pris, sier 89-åringen opprørt.

Underskriftskampanje

Sist fredag startet hun underskriftskampanje på treffsenteret i Oppsal samfunnshus, og den første dagen fikk hun 80 signaturer.

– Alle jeg snakker med blir fortvilet når de hører om nedleggelsen. Mange sier de aldri kommer til å bruke Post i butikk på Skøyenåsen. Vi blir frustrert av dette, og skjønner ikke hvorfor vi ikke kan få posttilbud i en av de mange butikkene sentralt på Oppsal, sier Bitten Borgen Hansen.

– Veldig mange skriver under, og jeg håper at vi kan få Post i butikk på Oppsal også, sier hun og får støtte av Solveig Throndsen.

– Det er helt pyton, det går ikke an å gjøre dette mot oss eldre, sier Throndsen opprørt.

Ivar Holm er også sjokkert over beslutningen til Posten.

– Det er riv ruskende horribelt, sier Holm.

– Vi eldre fatter ikke hvordan de kan legge posttilbudet til Skøyenåsen senter. Vi klarer ikke å gå ned dit, sier Holm på vegne av den godt voksne vennegjengen Oppsalkara.

Lover å se på klagene fra de eldre

Posten har hatt anbudsrunder i forkant av at de besluttet hvor Post i butikk-tilbudene skal ligge. De opplyser at beslutningene er fattet på grunnlag av kriterier som tilgjengelighet, pris og om butikkene evner å ivareta kunden på en bra måte.

– Det har vært en totalvurdering av hvert enkelt sted, og vi har konkludert med at det er bra å legge Post i butikk til Skøyenåsen. I utgangspunktet er dette en beslutning som er fattet, men vi er tilsnakkendes og det er lov å gi tilbakemeldinger om man ikke er fornøyd, sier Postens pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

– Jeg vil oppfordre de som er misfornøyd til å sende inn en formell klage til oss, så skal vi behandle den på en ordentlig måte, sier pressesjefen.

På bakgrunn av klager har de allerede sjekket adkomsten på Skøyenåsen senter.

– Fremkommelighet er viktig for oss. Vi ser at metalltrappen er et problem, men det er flere innganger til senteret, sier hun.

LES OGSÅ: Posten nedlegger postkontorene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.