RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldreopprør mot Posten


FORTVILET: Bjørg Borgen( f.v.), Elsa Berntsen og Bitten Borgen Hansen skjønner ikke hva Posten tenkte på da de besluttet å erstatte Oppsal postkontor med Post i butikk på Skøyenåsen. Nå håper de protestene deres kan få Posten til å etablere et tilbud sentralt på Oppsal også. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
FORTVILET: Bjørg Borgen( f.v.), Elsa Berntsen og Bitten Borgen Hansen skjønner ikke hva Posten tenkte på da de besluttet å erstatte Oppsal postkontor med Post i butikk på Skøyenåsen. Nå håper de protestene deres kan få Posten til å etablere et tilbud sentralt på Oppsal også. FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN
Bitten Borgen Hansen (89) samler nå underskrifter i håp om å få beholde et posttilbud på Oppsal. De eldre synes reiseveien til Post i butikk på Skøyenåsen er altfor lang og kronglete.

OPPSAL: Posten starter snart en ny runde med å nedlegge lokale postkontor i Oslo til fordel for Post i butikk. Postkontoret på Oppsal senter skal nedlegges i oktober i år, og dette har fått mange eldre i området til å fortvile.

Erstatningen blir Post i butikk på Coop Prix på Skøyenåsen senter, noe de synes er for ille.

LES OGSÅ: I april starter nedleggelsene

Dårlig tilgjengelighet

– Veien ned til Skøyenåsen senter er altfor lang og kronglete for oss gamle som ofte har krykker, rullator og trillebag, sier Bitten Borgen Hansen.

– For å komme til butikken må man enten gå en vanskelig metalltrapp eller opp veien til parkeringsplassen. Det er ikke god tilgjengelighet!

Hun påpeker at Oppsal er det naturlige senteret i området, med alt av helsetilbud, butikker, eldresenter, kafeer, bibliotek og samfunnshus med mer.

– Posten sier en grundig vurdering av tilgjengelighet, pris og service ligger til grunn, men her tror jeg de bare har tenkt pris, sier 89-åringen opprørt.

Underskriftskampanje

Sist fredag startet hun underskriftskampanje på treffsenteret i Oppsal samfunnshus, og den første dagen fikk hun 80 signaturer.

– Alle jeg snakker med blir fortvilet når de hører om nedleggelsen. Mange sier de aldri kommer til å bruke Post i butikk på Skøyenåsen. Vi blir frustrert av dette, og skjønner ikke hvorfor vi ikke kan få posttilbud i en av de mange butikkene sentralt på Oppsal, sier Bitten Borgen Hansen.

– Veldig mange skriver under, og jeg håper at vi kan få Post i butikk på Oppsal også, sier hun og får støtte av Solveig Throndsen.

– Det er helt pyton, det går ikke an å gjøre dette mot oss eldre, sier Throndsen opprørt.

Ivar Holm er også sjokkert over beslutningen til Posten.

– Det er riv ruskende horribelt, sier Holm.

– Vi eldre fatter ikke hvordan de kan legge posttilbudet til Skøyenåsen senter. Vi klarer ikke å gå ned dit, sier Holm på vegne av den godt voksne vennegjengen Oppsalkara.

Lover å se på klagene fra de eldre

Posten har hatt anbudsrunder i forkant av at de besluttet hvor Post i butikk-tilbudene skal  ligge. De opplyser at beslutningene er fattet på grunnlag av kriterier som tilgjengelighet, pris og om butikkene evner å ivareta kunden på en bra måte.

– Det har vært en totalvurdering av hvert enkelt sted, og vi har konkludert med at det er bra å legge Post i butikk til Skøyenåsen. I utgangspunktet er dette en beslutning som er fattet, men vi er tilsnakkendes og det er lov å gi tilbakemeldinger om man ikke er fornøyd, sier Postens pressesjef  Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

– Jeg vil oppfordre de som er misfornøyd til å sende inn en formell klage til oss, så skal vi behandle den på en ordentlig måte, sier pressesjefen.

På bakgrunn av klager har de allerede sjekket adkomsten på Skøyenåsen senter.

– Fremkommelighet er viktig for oss. Vi ser at metalltrappen er et problem, men det er flere innganger til senteret, sier hun.

LES OGSÅ: Posten nedlegger postkontorene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere