RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldrerådet mener strikken er tøyd i hjemmetjenesten


Ivar Børsheim kjemper viderer for de eldre.
Ivar Børsheim kjemper viderer for de eldre. Foto: Foto: Ellen Rønning
– Forutsatt at det ikke blir færre stillinger i hjemmesykepleien er det et greit budsjett, mener eldrerådsleder Ivar Børsheim.

ST. HANSHAUGEN: – Det kom jo som en overraskelse, sier Børsheim om gladnyheten om gratis egenandel på trygghetsalarm for eldre som bydelsutvalgslederen kunne friste med etter budjsettvedtak.

– Det var noe de landa på når de fikk penger fra regjeringen (eldremilliarden) så jeg regner med at det er et engangsfenomen, sier Børsheim.

Fortsatt trangt

– Jeg har ikke oppfattet noe veldig spesielt med dette budsjettet. De to eldresentrene har fått det de fikk i fjor med litt prisjusteringer. Det er ikke mer enn hva de må ha, og Vestre Aker eldresenter har det fortsatt veldig trangt, sier Børsheim.

Han snakker videre om byggingen av Omsog+boliger ved Cathinka Guldebergsenteret, noe som fremdeles er langt fram i tid,

Sykehjemsplasser

– Det hadde vært flott å ha oversikt over hvordan vår bydel har det i forhold til sykehjemsplasser og behov her sier Børsheim. Han presiserer at forutsatt at reduksjonen i stillinger ikke går utover hjemmesykepleien og sykehjelp er budsjettet til å leve med.

– Men jeg tror strikken er tøyd langt når det kommer til hjemmebaserte tjenester, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere