RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldresenteret har fått nytt navn


Heidi Karsrud Nordal ga avtroppende gartner, Mauritz Pettersen, æren av å klippe snoren. Foto: Trine Dahl-Johansen
Heidi Karsrud Nordal ga avtroppende gartner, Mauritz Pettersen, æren av å klippe snoren. Foto: Trine Dahl-Johansen
Manglerud eldresenter vil trekke til seg nye og yngre brukere. Mandag ble det nye navnet, Manglerud gård - treffsted 60+, tatt i bruk.

MANGLERUD: - Jeg vet at det vil være en prosess for alle å ta i bruk det nye navnet, men vi tar det med tida, sa daglig leder Heidi Karsrud Nordal.

Hun la til at de over 70 selvfølgelig også fortsatt er velkomne og at tilbudet ikke vil bli så veldig annerledes.

Ny tavle

Mandag hadde de høytidelig snorklipping av en helt ny tavle, for å markere navnebyttet. Tavlen har de plassert ved innkjørselen til treffstedet.

- Snekkergutta har laget den. Her skal vi henge opp program og meny, så folk ikke trenger å komme helt inn på tunet for å finne ut hva vi kan tilby, forklarte Nordal.

Rød snor

Hun ga saksen til avtroppende gartner Mauritz Pettersen. Med stø hånd klippet han den røde snoren og avduket det nye skiltet. Dermed innviet han en ny epoke for den gamle gården.

I høst kom det inn mange forslag om nytt navn på Manglerud eldresenter. Selv ønsket brukerrådet at navnet skulle bli Manglerud gård. Politikerne derimot mente at navnet måtte si noe om hva slags sted dette var, og vedtok at det nye navnet skulle være Manglerud gård - treffsted 60+.

- Jeg vet noen har litt vond magefølelse når det gjelder det nye navnet, men dette vil være med på å rekruttere nye og yngre eldre. Navn som eldresenter og seniorsenter kan være stigmatiserende. Det nye navnet er hyggelig, ålreit og annerledes, men likevel godt kjent i bydelen, oppsummerte Nordal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere