RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eldresentrene - fredag 25. fabruar

I Akers-Posten fra 12. juli 1907 kan vi lese: "Sygehusets og Pleiehjemmets Forstander er bevilget et Reisebidrag af Kr.100 for at studere Sygehus- og Pleiehjemsforhold i København." Jeg ber om at BU nå bevilger penger til hjemreisen!

Vil en ikke lære? Jeg har sittet i eldrerådet siden 1991 og har deltatt i kurs, seminar og prøvd å sette meg inn i det som departement og rådhus har kommet med av utredninger og rapporter. Hele tiden er det blitt pekt på viktigheten av forebyggende arbeide både for å hjelpe de eldre, men også fordi dette er den beste økonomistyringen. Hvorledes kan vår bydelsdirektør hevde det samme for Østensjø bydel og så komme til Nordstrand å foreslå å rasere eldresentrene? Politikerne må be om faglig råd før forebyggende aktiviteter blir fjernet. Etter nedleggings-perioden vil en spare 1.600.000 pr. år. Det tilsvarer ca. 3 sykehjemsplasser. Har en ikke forstått at rasering av eldresentrene vil skape behov for flere enn de 3 sykehjemsplassene en har spart penger til?

Hvor er demokratiet i vår bydel? Det kan da ikke ha gått hus forbi for administrasjonen og politikerne at befolkningen meget sterkt ønsker å beholde eldresentrene? Skal demokratiet overleve kan dere ikke mot folkeviljen rasere eldresentrene. Hvis dere tro at dette er å spare, så tror dere grundig feil.

Narrespill. Da dere holdt BU-møte på Symra i desember, hadde de politiske partier før møtet kompromisset seg frem til en tverrpolitisk avgjørelse, saken var spikret før møtet, men dere lot publikum holde innlegg og argumentere. Å invitere publikum til å komme med sin mening etter at saken var avgjort, var et narrespill. Jeg håper at dere husker det som ble sagt og tar hensyn til det i denne nye omgangen.

Sjokkbehandling. Denne gang brukes sjokkbehandling, saken om eldresentrene skal behandles omgående, men de gjenstående 36 mill. kroner det gjenstår å saldere kan vente. Hvorfor ble ikke eldresentrene orientert om forslaget umiddelbart?

Dette er den tredje gangen. Tryggheten for omsorgstrengende og personale i bydelen tar dere bort, det er ikke bra. Dette er tredje gang bydelen foreslår å nedlegge et eldresenter, dette er nesten en psykologisk krigføring. Utmattelseskrigen burde erstattes med et samarbeidsopplegg!

Gunnar Pedersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere