Eldresentrene i skvis

Ingelin Pedersen, bydelspolitiker fra SV, ønsker å slå sammen eldresenteret i Breigata og flytte de omlag 30 brukerne til Kampen og Vålerenga eldresenter. Men etter kuvendingen til bydelsutvalget er det foreløpig ikke flertall for en slik løsning.

Ingelin Pedersen, bydelspolitiker fra SV, ønsker å slå sammen eldresenteret i Breigata og flytte de omlag 30 brukerne til Kampen og Vålerenga eldresenter. Men etter kuvendingen til bydelsutvalget er det foreløpig ikke flertall for en slik løsning.

Etter at eldresentrene i Gamle Oslo likevel ikke ble samlet, er det nå frykt for at man får en enda dårligere løsning.

GRØNLAND: Eldresentrene i Bydel Gamle Oslo har vært under hardt press det siste halvåret. Bydelsøkonomien er trang og det må spares 20 millioner. Opprinnelig lå det an til sammenslåing av Grønland flerkulturelle eldresenter og Kampen og Vålerenga seniorsenter, slik at alt ble samlet på Kampen.

Men flere bydelspolitikere fikk kalde føtter. Man «reddet» eldresenteret i Breigata. Her løper kontrakten ut ved nyttår. Ingelin Pedersen (SV) er klar på at sentrene må slås sammen.

Samle

– Noe må skje. Vi har ikke råd til å opprettholde begge to. Da er det bedre å samle det på ett sted, i de lokalene som er best egnet. Her i Breigata er lokalene dårligere. Dialogen med Boligbygg om oppgradering har ikke ført frem, sier hun.

Les flere saker her:

Rødt reddet eldresenteret

Slår tilbake mot Rødt

Ifølge bydelsdirektøren har lokalene slitt med kakkerlakker og vannlekkasjer tidligere. Dette skal nå være rettet opp. Likevel trengs en større oppgradering, dersom videre drift skal forsvares. Om intet skjer, frykter Pedersen forverrede kår.

– Nå sliter man med at få kan jobbe frivillig, fordi brukerne her blir eldre og i dårligere form. Med få ansatte blir man sårbar. En samling av begge ville gitt oss muligheter til å gi et bredere tilbud, sier hun.

Tøyen ble for dyrt

Løsningen med Kampen er ifølge Pedersen kun midlertidig for å «kjøpe seg tid» til man finner et mer sentralt sted i bydelen. Tøyen har vært pekt på.

– Men de lokalene man foreløpig har sett på ble for dyre. Kommunen krever markedsleie og det har ikke bydelen råd til. Tøyen ville vært ideelt, med kort avstand for alle. Grønland ligger mer i utkanten av bydelen, sier hun.

Et argument mot nedleggelse er at Grønland er byens eneste «flerkulturelle» eldresenter.

– Dette er ikke noe mer flerkulturelt enn andre sentra. Når vi har færre eldre og flere unge, er lokalpolitikerne forpliktet å gjøre endringer innenfor de trange rammene vi har. Bydelsutvalget er blodrødt, men vi styrer etter et Høyre/Frp budsjett, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.