*Nettavisen* Nyheter.

Elefantmonsterets triumf

Stygt og vakkert: Mariangela di Fiore og Hilde Hodnefjeld håper historien om Elefantmannen kan være med på å skape aksept for det som er annerledes. Alle foto: Cathrine Brynildsen

Elefantmannen levde som ufrivillig show-artist i 1800-tallets London. Nå får Hilde fra Røa stående applaus for tegningene av ham.

Klikk på bildet for å forstørre.

Gøy om alvor: Forfatterne har fått god respons på boken som kom ut i septem,ber.

RØA: – Det er en historie om aksept. Og at det går an å være god selv om man er annerledes.


Hilde Hodnefjeld er stolt og alvorlig. Boken hun har laget sammen med forfatter Mariangela di Fiore forteller en sann historie om et menneske som aldri ble sett på som nettopp det. De to mener fortellingen er evig aktuell, selv om hendelsene fant sted for over 200 år siden.

Les også: – Historien har frarøvet oss en gamleby

Mystiske utvekster

Joseph Merrick ble født i 1862, og allerede som toåring begynte han å få uforklarlige utvekster på kroppen og hodet. De blomkålliknende byllene fikk ham til å likne en elefant, og da han ble utstøtt fra familien som tolvåring måtte han ta jobb hos et omreisende freakshow for å overleve. En lege som besøkte showet ville hjelpe ham, og forble hans beste venn resten av livet.

Støvete tegninger

Historien er rikt illustrert med tegninger og montasjer i duse fargetoner.

– Jeg ville drysse litt støv over det hele, forteller Hodnefjeld.

– Jeg ville at detaljene skulle stemme overens med fortellingen, og derfor ble det viktig å ha med autentiske bilder, sier hun.

Les også: – Lag én bok til, Gunnar!

Egen familie

I boken er Hodnefjelds egne tegninger montert på bakgrunnsbilder av landskaper og miljøer fra den historiske epoken. Og illustratøren har ikke trengt å lete.

– Jeg har funnet mye på nettet. Og så har jeg montert inn fotoer av mine egne olde- og besteforeldre her og der, avslører hun smilende.

Les også: Tippoldemor er på nett

Indre og ytre landskap

Boken har fått veldig god mottakelse blant bloggere så vel som bokhandlere. Forfatter Mariangela diFiore er veldig fornøyd med resultatet.
– Jeg har bare fordypet meg i bokens indre landskap, mens Hilde har tatt tak i det ytre. Resultatet har blitt veldig fint, sier hun.
Duoen vil helt sikkert samarbeide igjen. Men etter denne boken er det en annen reise som er viktigere.

– Elefantmannens skjelett står utstilt i London. Nå må vi nesten dra og se det, smiler Hodnefjeld.

Les også: Barnebokforfatternmed mørke side

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.