RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elegant og spillesugen legende


65-årige Bryan Ferry er en legende, og leverte som sådann på Sentrum Scene onsdag.
65-årige Bryan Ferry er en legende, og leverte som sådann på Sentrum Scene onsdag. Foto: Odd Inge Rand
65 år er ingen alder. Hvertfall ikke for Bryan Ferry som omtrent løftet Sentrum Scene fra grunnen under "Let's Stick Together" onsdag kveld.

OSLO: Onsdag var han tilbake på Sentrum Scene, stedet han første gang fylte til randen da han turnerte "Mamouna" tilbake i januar 1995. Og 16 år etter er det "Olympia" som står på agendaen, et album så erketypisk og tidløst Bryan Ferry at det kunne ha kommet når som helst i hans karriere.

Fra hver en krok

Årets utgave av Roxy Music-vokalisten var innom hver en krok av sin karriere. Fra Roxy Musics debutalbum med "If There Is Something" og oppfølgerens "Editions Of You" til fjorårets "Olympia" med "You Can Dance"  og "Alphaville".

Mest applaus fikk klassikere som "Slave To Love", og fantastiske innslag fra Roxy Music-katalogen med "My Only Love" og "Love Is The Drug".

Også Dylan fikk sitt, fire år etter at Bryan Ferry dedikerte et helt album til hans låter ("Dylanesque") og bare dagen etter Dylan selv fylte 70. Og jeg tror nok at "To Make You Feel My Love" og "All Along The Watchtower" ville ha falt i smak hos komponisten selv.

Gamle kjenninger

Det spares ikke på personalbudsjettet når Bryan Ferry skal ut på tur, og denne gangen har han samlet både gamle og unge på scenen.

Gitarist Chris Spedding har stått ved hans side i utallige år, mens trommeslager Andy Newmark har gjort det samme.

Nytt blod er forøvrig alltid godt å ha i rekkene, og der peket gitarist Oliver Thompson (23) seg ut i positiv retning, noe trommeslager og perkusjonist Tara Ferry også gjorde. Sistnevnte forøvrig Bryan Ferrys sønn, som også hadde sin "egne" låt i settet - "Tara" fra Roxy Musics siste plate "Avalon" (1982).

Blid legende

"What a wonderful day this has been", sa Bryan Ferry til utsolgte Sentrum Scene og samtidig berømmet det norske publikummets utseende. Og selv med litt bustete hår for anledningen var ikke Bryan Ferry så verst selv, en del år etter at Ferry og hans Roxy Music ble moteikoner midt i new wave-bølgen for snaue tretti år siden.

Best av alt er det en levende legende som ikke ser ut som å legge inn årene med det aller første. Det er blitt en god del besøk i Norge på denne siden av milleniumsskiftet og det stopper ikke med dette. Til sommeren er han nemlig klar for både Festningen 2011 i Oslo og Jugendfest i Ålesund.

"Let's Stick Together" ser altså ut til å bli Bryan Ferry sitt mantra noen år til. Ære være han for det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere