*Nettavisen* Nyheter.

Elegant og spillesugen legende

65-årige Bryan Ferry er en legende, og leverte som sådann på Sentrum Scene onsdag. Foto: Odd Inge Rand

65 år er ingen alder. Hvertfall ikke for Bryan Ferry som omtrent løftet Sentrum Scene fra grunnen under "Let's Stick Together" onsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sønn Tara Ferry trakterte det andre trommesettet ved siden av Andy Newmark. Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Den eneste som var eldre enn hovedpersonen selv på scenen onsdag var gitaristen Chris Spedding (66). Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Andy Newmark (60) spilte for Sly & The Family Stone innledningsvis i sin karriere, men har vært Bryan Ferrys mest trofaste gjennom en lang karriere etterpå. Foto: Odd Inge Rand

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var en leken veteran Oslo fikk se på scenen onsdag. Foto: Odd Inge Rand

OSLO: Onsdag var han tilbake på Sentrum Scene, stedet han første gang fylte til randen da han turnerte "Mamouna" tilbake i januar 1995. Og 16 år etter er det "Olympia" som står på agendaen, et album så erketypisk og tidløst Bryan Ferry at det kunne ha kommet når som helst i hans karriere.

Fra hver en krok

Årets utgave av Roxy Music-vokalisten var innom hver en krok av sin karriere. Fra Roxy Musics debutalbum med "If There Is Something" og oppfølgerens "Editions Of You" til fjorårets "Olympia" med "You Can Dance" og "Alphaville".

Mest applaus fikk klassikere som "Slave To Love", og fantastiske innslag fra Roxy Music-katalogen med "My Only Love" og "Love Is The Drug".

Også Dylan fikk sitt, fire år etter at Bryan Ferry dedikerte et helt album til hans låter ("Dylanesque") og bare dagen etter Dylan selv fylte 70. Og jeg tror nok at "To Make You Feel My Love" og "All Along The Watchtower" ville ha falt i smak hos komponisten selv.

Gamle kjenninger

Det spares ikke på personalbudsjettet når Bryan Ferry skal ut på tur, og denne gangen har han samlet både gamle og unge på scenen.

Gitarist Chris Spedding har stått ved hans side i utallige år, mens trommeslager Andy Newmark har gjort det samme.

Nytt blod er forøvrig alltid godt å ha i rekkene, og der peket gitarist Oliver Thompson (23) seg ut i positiv retning, noe trommeslager og perkusjonist Tara Ferry også gjorde. Sistnevnte forøvrig Bryan Ferrys sønn, som også hadde sin "egne" låt i settet - "Tara" fra Roxy Musics siste plate "Avalon" (1982).

Blid legende

"What a wonderful day this has been", sa Bryan Ferry til utsolgte Sentrum Scene og samtidig berømmet det norske publikummets utseende. Og selv med litt bustete hår for anledningen var ikke Bryan Ferry så verst selv, en del år etter at Ferry og hans Roxy Music ble moteikoner midt i new wave-bølgen for snaue tretti år siden.

Best av alt er det en levende legende som ikke ser ut som å legge inn årene med det aller første. Det er blitt en god del besøk i Norge på denne siden av milleniumsskiftet og det stopper ikke med dette. Til sommeren er han nemlig klar for både Festningen 2011 i Oslo og Jugendfest i Ålesund.

"Let's Stick Together" ser altså ut til å bli Bryan Ferry sitt mantra noen år til. Ære være han for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.