Elektrisk swing, elektrisk stemning

Vokalist Sonia Fernandez Velasco hadde publikum i sin hule hånd fra første til siste sekund.

Vokalist Sonia Fernandez Velasco hadde publikum i sin hule hånd fra første til siste sekund.

Den franske electroswing-sekstetten Caravan Palace løftet taket på Parkteateret i går kveld.

GRÜNERLØKKA: Det franske electroswing-bandet Caravan Palace debuterte med en selvtitulert fullengder for et drøyt år siden, etter at deler av gruppa blant annet hadde livnært seg ved å spille inn musikk til stumpornofilmer.

Siden debutslippet har sekstetten hatt omfattende turnevirksomhet, og i går var det Norge, Oslo og Parkteateret som stod for tur, i anledning Oslo World Music Festival.

SE BILDENE FRA KONSERTEN HER

Trygge på scenen

Bandets uttalte inspirasjonskilder strekker seg fra jazzgitaristen Django Reinhardt til technolegendene Vitalic. Men selv om bandet gikk fra klassisk 30-talls swing i det ene sekundet til dunkende electro i det neste, mistet de aldri publikum på veien.

Undertegnede lot seg raskt imponere av hvordan bandet klarte å gjenskape det intrikate lydbildet fra debutalbumet; det hersket ingen tvil om at sekstetten er samspilt og trygge på scenen.

Vokaldiva styrte showet

Vokalist Sonia Fernandez Velasco, som også trakterte klarinetten ved enkelte anledninger, hadde et godt grep om publikum gjennom hele konserten.

Hun bekreftet langt på vei myten om at noen åpenbart er født for å stå på en scene, - og det var vel flere av oss som fikk Bardot-assosiasjoner, på tross av at Velasco vel må sies å være en langt mer habil vokalist enn filmdivaen.

Elektrisk stemning

Å si at publikum lot seg rive med, ville vært en kraftig underdrivelse.

Stemningen var elektrisk fra første til siste sekund, og selv om lokalet var fylt til randen fant noen i front gulvplass nok til behørig swingdansing.

Etter ekstranummeret ble bandet hyllet med trampeklapp av pubklikum og blomsterbuketter av festivalledelsen.

Oslo World Music festival skal ha stor honnør for denne bookingen, og for å ha gitt et takknemlig Oslopublikum en konsertopplevelse utenom det vanlige - både hva visuelt og musikalsk uttrykk angår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.