*Nettavisen* Nyheter.

Elektriske råskinn på Alnabru

Kjell-Arne Wold er fornøyd med kombinasjonen showroom og servicesenter i de stilfulle lokalene på Alna. Flere Tesla Roadstere er inne i lokalet, og alle som ønsker kan få prøvekjøre en av elbilene. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

En elektrisk sportsbil av et for mange ukjent bilmerke selges nå fra nytt showroom på Alnabru. Blir det elbil-boom i Oslo?

Klikk på bildet for å forstørre.

Kommunikasjonssjef Inger Elisabeth Sagedal i NAF mener mange bilkjøpere vil trenge en garanti for hvor lenge fordelene ved å eie el-bil blir opprettholdt for at de skal gå over fra tradisjonelle forbrenningsmotorer til elektrisitet. Foto: PRESSEFOTO: NAF

ALNABRU: Tre inn i lokalet, og det ser ut som en guttedrøm, som et utsnitt fra TV-spillene GTA eller Grand Turismo, der en samling av elektriske sportsbiler med avtagbare tak står på rekke og rad.

At Tesla Motors Norge ligger så anonymt til i Verkseier Furulundsvei på Alnabru bare forsterker mystikken rundt dette elbil-eldoradoet, som kan gi sitringer i kroppen til alle de med varme følelser for moderne design og innovative løsninger.

To fluer i en smekk

Det er Kjell-Arne Wold som har fått gleden av å lede amerikanske Tesla Motors storsatsing på Alnabru i Oslo, i det som er elbilprodusentens aller første utsalgssted i Norge.

– Vi valgte å etablere et servicesenter primært siden vi har så mange roadstere i Norge allerede. Når vi fant det lokalet vi har nå passet det bra å ha et showroom der også, så vi har slått to fluer i en smekk med denne plasseringen, sier Wold.

Ifølge ham planlegges det imidlertid å etablere et showroom i Oslo sentrum etter hvert.

Her kan du se bildeserie fra Tesla på Alnabru!

Varige insentiver

Elbil-eiere har i dag flere fordeler som skal gjøre det mer attraktivt å velge elbil ved neste bilkjøp.

Blant fordelene finner vi blant annet muligheten til å få redusert årsavgift, fritak fra bompenger og anledning til å kjøre i kollektivfelt.

Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i NAF, mener mange bilkøpere vil trenge en garanti for hvor lenge fordelene blir overholdt for at de skal velge å gå over til elbil.

– Hvis regjeringen mener alvor med at Norge er et elbilparadis, må den sørge for et stortingsforlik som sikrer forbrukerne forutsigbarhet til et fastsatt tidspunkt. Med avgiftsforvirringen rundt diesel friskt i minne, bør regjeringen tenke seg om før den sender ut uklare signaler, sier Sagedal.

Får prøvekjøre

Tesla profilerer seg nå stort i Norge med modellen Tesla Roadster, som unektelig har et klart sportsbil-aktig preg.

Det er imidlertid familiebilen Model S som blir storsatsingen til Tesla når den kommer til landet på nyåret 2013.

– Noen kjøper bilen for å sende et signal om å være miljøvennlig og innovativ. Dette er en bil som sender et signal om miljøbevissthet, men ikke på bekostning av morro, sier Wold om Tesla Roadster.

Model S vil imidlertid produseres i langt større skala enn roadsteren.

– Det er tøft å etablere seg som et nytt bilmerke, men vi representerer det vi mener er den nye drivlinjen. Vi er inne i det vi mener er et paradigmeskifte. Det går mye på at folk er usikre på elbiler, men all tvil blåses vekk når man setter seg bak rattet, mener Wold.

Ifølge ham kan de som er interesserte ta kontakt med Tesla på Alna og prøvekjøre roadsteren.

– Vi er fryktelig opptatt av at flest mulig får satt seg bak rattet, og har daglige prøveturer her, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.