RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elektronisk billettsystem testes

Oslo Sporveier vil teste det nye, elektroniske billettsystemet i to måneder. Testen startet denne uken.

Oslo: Representanter fra Sporveien og leverandøren skal i fellesskap gjøre en grundig test av utstyr og systemfunksjonalitet. Når testen er fullført og bestått går vi inn i en seks måneders prøvedriftsperiode. Endelig overtagelse av utstyr skjer etter endt prøvedriftsperiode, sier prosjektansvarlig Thorbjørn Thoresen i en pressemelding.

Retter feil

Oslo Sporveier og leverandøren Thales startet testingen av det nye, elektronisk billett- og betalingssystemet mandag. I løpet av de to månedene testen pågår skal også eventuelle feil som avdekkes rettes opp. Når testen er fullført vil vi i samarbeid med Stor-Oslo Lokaltrafikk (SL) og NSB igangsette en såkalt interoperabilitetstest. Da skal vi forsikre oss om at kommunikasjon og dataflyt mellom systemene våre fungerer tilfredsstillende, forteller Thoresen.

Samarbeider godt

Han vil også avkrefte påstandene i andre medier om at det nye billett- og betalingssystemet for kollektivtrafikanter i Oslo og Akershus først kommer i gang i september 2007.

Sporveien, SL og NSB samarbeider godt og tett om dette prosjektet. Vi setter i gang når alt er grundig gjennomtestet og vi er sikre på at kundene får et minst like godt og enkelt billettsystem som i dag, understreker Thoresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere