RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apoptygma Berzerk
Apoptygma Berzerk

Elektronisk fest

ElektroStat er det viktigste arrangementet for norsk elektronisk undergrunnsscene, og har overlevd i hele ti år. Fredag og lørdag det med storslagen bursdag på Fabrikken.

Festivalen arrangeres av syv mennesker med en brennende interesse for elektronisk musikk. ElektroStat het tidligere Oslo Synthfestival, og har vokst seg større og sterkere i løpet av de siste tre årene.

- Dette året vil vi garantert toppe alle de foregående festivalene. Ideen bak denne festivalen er å gi norske artister en scene å vise seg frem på, sørge for at utenlandske artister får vise seg frem i Norge, og lage et nettverk som strekker seg over landegrensene, sier pressesjef Hanne Svare til Østkantavisa.

Apoptygma kommer hjem

Arrangørene lover et knallsterkt program i år, hvor Apoptygma Berzerk og Front 242 vil headline hver sin dag på Fabrikken.

- Vi er spesielt glade for å kunne bringe Apoptygma hjem, da dette er et band som stort sett spiller utenfor våre landegrenser. Front 242 er gudfedrene til ebm (electronic body musi c) som sjanger, og har ikke spilt i Norge siden 90-tallet, opplyser Hanne.

Arrangørene har også funnet plass til norske navn som Servoskudd, Gothminister, In Vein, Konfront, Murder Mystery og Protostar.

Sjangermessig strekker disse bandene seg over synthpop, gothrock, industrial, new wave og psytrance.

Svenske venner

Seks band med forskjellig tilnærming til de elektroniske sjangerne viser at det er god bredde i nabolandet.

- Våre venner fra Sverige stiller også mannsterke. Svenskene har alltid vært gode på musikk, og de siste årene har vi knyttet sterkere bånd til undergrunnsmiljøet i Sverige. Mr.Jones Machine spiller sin eneste konsert i 2008 på nettopp ElektroStat, Bobby og Sadman viser oss hvordan man lager god electro-pop, og Randomizer,Trakktor og 8kH Mono tar tempo og aggressivitet et par hakk oppover på skalaen, lover Hanne Svare

Til sammen har vi 18 band som skal sørge for topp stemning to dager i strekk på Fabrikken i Oslo.

www.elektrostat.com

www.myspace.com/elektrostat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere