RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevbedrift på Smestad


Litt klissete: 6. klassingene Anna Wang og Axel Røthe satte fingere i deigen, men fant raskt ut at det manglet litt mel. Foto: Elisabeth C. Wang
Litt klissete: 6. klassingene Anna Wang og Axel Røthe satte fingere i deigen, men fant raskt ut at det manglet litt mel. Foto: Elisabeth C. Wang
En gruppe 6. klassinger ved Smestad skole byttet tirsdag ut bøker med boller og bakeri.

SMESTAD: Dette er kjempe-gøy, synes jeg. Deilig med litt forandring, også lærer vi mye hele tiden. Det skal være en ordentlig bedrift vi driver, og vi måtte søke hos rektor før vi kunne starte opp bakeriet, sier en av pressekontaktene, Anna Wang (11).

Nam, nam

Inne på skolekjøkkenet dufter det allerede deilig fra flere av stekeovnene. Simon Schulze Aasheim (12) og Petter Strøm Bakke (11) legger muffinsdeigen forsiktig opp i koppene.

Det er litt fristende å ta en smaksprøve, men vi gjør det ikke. Vi tror begge at de blir skikkelig gode, smiler guttene.

Kreative bakere

Elevene i 6. klasse ble rett etter nyttår delt inn i ulike grupper, hvorav hver gruppe fikk en økonomisjef, en markedssjef og en bakerisjef. Og når det gjelder navn på de mange bakeriene er det tydelig at elevenes fantasi er tatt i bruk.

"Muffe muffin", "Herr og fru Smule", "Proff loff" og "Go goodies" er bare noen av dem. Vi brukte litt tid på å finne fine navn, sier Axel Røthe (11), som også har tittelen pressekontakt.

Smaksprøve?

Mens smør smeltes i pannen og sjokolade hakkes med høy presisjon sniker utsendte journalist seg bort for å ta en nærmere titt på den fristende deigen.

Du må nok vente til de er ferdige. Deigen er god den, men kakene er bedre!, smiler en lyslugget gutt med forklé mens han haster avgårde til den forvarmede ovnen.

Godkjent

Litt tidligere på morgenen fikk elevene seg en overraskelse da "Mattilsynet" kom på besøk. Men elevene hadde gjort jobben sin, og bakeriet fikk raskt godkjenning.

Jeg synes det er spennende at det vi gjør her på skolen ligner mest mulig på det som skjer når man driver et ordentlig bakeri. Rundt salget neste uke har vi foreksempel diskutert hvilken pris de ulike varene skal ha. Vi kom frem til at det var lurt at noe var litt dyrere mens andre ting var billigere, opplyser Anna.

Inntektene fra salget går til et festmåltid for bakerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere