RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elever på Lofsrud skole har gjennom to uker hatt elevbedrift. Forrige uke presenterte de konseptet sitt for et imponert publikum. Fra høyre: Bendik Larsen,Victoria Heiås, Amalie Øyrås. Henriette Kleve Wilsbech, Håvard Elias Bekkevold, og sittende foran Fredrik Kaiander Kreutz.
Elever på Lofsrud skole har gjennom to uker hatt elevbedrift. Forrige uke presenterte de konseptet sitt for et imponert publikum. Fra høyre: Bendik Larsen,Victoria Heiås, Amalie Øyrås. Henriette Kleve Wilsbech, Håvard Elias Bekkevold, og sittende foran Fredrik Kaiander Kreutz.

Elevbedrift som kursarrangører

Mange skoler har elevbedrifter. 9.-klassinger på Lofsrud har arrangert kurs til stor glede for Klemetsrud-elever.

LOFSRUD/KLEMETSRUD: Elevene i trinn 9A på Lofsrud ungdomsskole fikk i oppgave å lage en elevbedrift.

Henriette Kleve Wilsbech ble ansatt som daglig leder, Håvard Elias Bekkevold økonomisjef, Amalie Øyrås markedsansvarlig, Victoria Heiås salgaansvarlig og Fredrik Kaiander Kreutz produksjonsansvarlig. Bendik Larsen hjalp til med breakedansen som instruktør.

Det startet med at daglig leder fikk ideen om aktivitetstilbud til 5. og 6. klasse på Klemetsrud skole. Bedriftens forretningsplan var å selge kurs til nevnte alderstrinn på barneskolen. Klemetsrud skole mottok en søknad om leie av gymsal for trening/instruksjon.

Kursene

Aktivitene/kursene var basket, sang, jazz/break/disco jazz og hip hop. Instruktørene hadde lang erfaring fra nevnte grener. Håvard og Fredrik har 6 års erfaring med basket, Victoria 6 års erfaring med korsang, Amalie, Bendik og Henriette har 12 års erfaring med dans.

Bedriftens ansatte satte så opp et budsjett med omsetning, indirekte og faste kostnader. Så ble det sendt ut innbydelse til kursene med påmelding og forsattes underskrift.

Instuksjon startet for 23 elever mandag 13 oktober og holdt på hver dag hele uken.

Fremvisning

Fremvisning av produksjonen /opplæring ble presentert med mye publikum. Inntekten var salg av biletter for kr.50,-pr.voksen person og barn kr.30. I pausen var det salg av kaffe/brus og kaker.

Publikum som hadde møtt frem i et stort antall satte stor pris på det de fikk se, noe som ble markert med takketale fra inspektøren på Lofsrud skole som var inponert over det bedriften hadde fått til. Henriette takket også sin mormor, Heddy Kleve, for hennes hjelp som vakt på skolen, og overrakte en blomsterbukett.

Idé

Som man forstår - det er bare fantasien som setter grenser for hva en elevbedrift kan dra igang. Og så er det å sette ideen ut i livet slik Lofsrud-elevene har gjort.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere