RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevbedriften "Hundelufting"

Det finnes råd for travle hundeeiere. Åttendeklassinger ved Lambertseter skole har skapt et marked for sin elevbedrift "Hundelufting".

Lambertseter/Nordstrand: Det er kjempemoro, forteller Joakim F. Kleven begeistret. Han er en av de åtte hundelufterne som startet elevbedriften sist februar.

En seriøs profil

Det er jo veldig praktisk for gamle mennesker eller for folk som har skadet foten sin for eksempel, forklarer PR-medarbeider Joakim. "Hundelufting" består av fire gutter og fire jenter som alle er dyrevenner og er vant med hunder. Bedriften tilbyr primært lufting i Bydel Nordstrand.

Det koster 60 kroner i timen. Det er også mulig å bestille "hundeleking" for samme pris. Da tar vi med hunden til et grøntområde og lar de leke litt. Dessuten har vi et tilbud som gjør at man får hver femte time gratis, forteller PR-sjef Siri Merethe Davidsen.

Hundelufterne har gjort et grundig forarbeid før de startet bedriften.

Før vi satte igang gjennomførte vi en rekke markedsanalyser. Vi spurte ulike personer om hva som var en rimelig pris for hundelufting, og vi landet på 60 kroner timen. Vi har også forhørt oss blant eksperter, forklarer Joakim.

Markedsføringen er det ingenting å si på. Plakater, reklamefilm og egen hjemmeside er blant metodene som har blitt tatt i bruk. Hjemmesiden heter www.hundelufting.piczo.com og her kan man finne kontaktinformasjon, priser, betingelser og generelle opplysninger. På siden lover de at "Vi i "hundelufting" jobber for at alle hunder skal bli fornøyde. Vi tar gjerne med hunden din på tur mot en billig penge. Vi garanterer hunden din en trygg og hyggelig hundelufting."

Vi er veldig opptatt av at hunden skal være trygg, og det er eieren som bestemmer hvordan turen skal legges opp. Dessuten går vi alltid to og to, opplyser bedriftsleder Sandra Gacinovic.

En firbent suksess

Tom Simonsen har vært kontaktlærer for elevbedriften og kan røpe at dette er en gruppe elever som har stått skikkelig på:

Disse elvene har fått til mye. Ikke minst fordi de faktisk får oppdrag. Men så har de også brukt hver ledige stund på denne bedriften, og de er veldige kreative. De hadde for eksempel en stand på senteret her hvor de serverte kaker og kaffe og fortalte om "Hundelufting", opplyser Simonsen.

Kontaktlæreren kan også fortelle at gruppen har gjort brukerundersøkelser på forhånd, de har snakket med eksperter som driver med hundelufting, og de har generelt gjort det gode entreprenører bør gjøre i forkant av å starte en bedrift. Og resultatet har ikke latt vente på seg.

Vi lufter hunder flere ganger i uken, forteller produksjonsmedarbeider Kine Marie Bore. Det er ingen tvil om at ungdommene bruker mye av sin fritid på prosjektet:

Men det er bare moro for vi er jo alle glad i hunder her. Dessuten er det gøy å lære om hvordan det er å drive bedrift, forteller produksjonssjef Hanne Boysen Botillen.

Sparer til skoletur

De vant jo også en konkurranse på Kastellet skole, erindrer Simonsen. Joakim Kleven kan bekrefte at de vant i kategorien "Beste presentasjon" under elvebedriftsmessen på Kastellet:

Da var vi veldig stolte, smiler Joakim og legger til at premien var 800 kroner. Pengene de tjener på bedriften går inn på en konto og skal brukes på en tur med Hvite Busser i tiendeklasse.

Alle elvebedriftenes overskudd går til denne turen. Det har vært mange kreative prosjekter i år, fra sminkegudie, dopakke, humor i pose til kalender med kunst, forteller Simonsen. Riktignok har kanskje ikke alle gruppene hatt like god avkastning som "Hundelufting".

Det er ikke til å stikke under en stol at "Hundelufting" har vært en av gruppene med størst suksess, røper kontaktlæreren.

De ivrige lufterne er alle enige om at de ønsker å fortsette suksessen med bedriften utover ungdomsskolen, men ingen av dem tør å spå hvorvidt de kommer til å jobbe med hunder i voksen alder:

Jeg synes egentlig det er koselig å ha dette som en hobby jeg, konkluderer PR-sjefen Siri Merethe.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere