RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene er mer radikale


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Satser mer på ytterligående partier.

OSLO: I morgen får vi vite hvem elevene ved landets videregående skoler ønsker i regjering.

Tilbake i 2001 herjet Det politiske parti (anført av komikerne Johan Golden og Atle Antonsen) listene under skolevalget i Oslo øst. Vanligvis er det imidlertid de mer "normale" ytterpartiene som gjør det best blant elevene på landets videregående skoler.

– Man kan ikke si at det er noen lovmessig sammenheng mellom resultatet i skolevalget og det ordinære valget. Det er likevel typisk at ytterpartiene som for eksempel SV og Frp gjør det bra, forteller Atle Jåstad, spesialrådgiver i Norsk Samfunnsvitenskapelig datatjeneste til Lokalavisene Oslo.

Skolevalget kan også gi en pekepinn på hvilke partier som kommer til å gjøre det spesielt bra, eller motsatt- veldig dårlig.

– Tradisjonelt er det de partiene som gjør det veldig godt eller veldig dårlig i skolevalget som erfarer et liknende resultat i det ordinære valget, sier Jåstad.

Nytt av året er det at resultater fra enkeltskoler vil bli publisert fra klokka 17 den 8. september.

Interesserte kan besøke Utdanningsdirektoratets hjemmesider for resultatet som kanskje kan være med på å fortelle oss hvem som skal styre landet de neste fire åra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere