RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Elevene gir ut bok


GLADE FORFATTERE: Sahil, Malin og Shokrieh er kjempefornøyd med sluttproduktet. Foto: Andreas Lindbæk
GLADE FORFATTERE: Sahil, Malin og Shokrieh er kjempefornøyd med sluttproduktet. Foto: Andreas Lindbæk
Mandag inviterte Vahl skole til boklansering i skolegården. Etter tre års arbeid kunne de endelig lansere elevenes egen bok; Den magiske skolen.

TØYEN: Den magiske skolen består av dikt, fabler, eventyr og fortellinger, skrevet av elever fra 1. -7. klassetrinn ved Vahl skole.

- Samtlige elever har bidratt til denne boka med enten tegninger eller tekster. Tekstene var ferdig i 2007 og når vi fikk støtte fra Norsk kulturråd med midler øremerket mangfoldsåret året etter, kunne vi i samarbeid med Aschehoug forlag gjør boka til en realitet, sier assisterende rektor Grete Wahlmann til Østkantavisa.

Sterke tekster

Forfatter Erling Kittelsen har i samarbeid med skolen inspirert og veiledet elevene og gjort et utvalg av tekstene.

- Barna på Vahl har gjort en fantastikk jobb med denne boka. Det har vært en vanskelig prosess med å velge ut tekstene som skulle være med, sier Erling Kittelsen.

Vahl skole har elever med bakgrunn i nesten 30 land og 20 forskjellige språk, noe som har satt sitt sterke preg på innholdet i tekstene.

- Dette er en bok som passer for alle. Her får vi presentert tanker som barn har, både om smått og stort, sier Grete Wahlmann.

Gitt skriveglede

Dette skoleprosjektet har også inspirert barna til å skrive egne tekster.

- Det var litt rart å se tekstene på trykk, siden det er en stund siden jeg skrev dem. Men jeg husker begge tekstene jeg fikk med og det er utrolig artig at vi kan være forfattere, sier Malin i sjuende klasse.

Shokrieh har også blitt bitt av skrivebasillen etter bokprosjektet ble en realitet.

- Nå må jeg skrive dikt i nesten hvert eneste friminutt. Jeg henter inspirasjon om fremtiden, hvordan andre har det og krig, sier hun og får støtte av Sahil.

- Jeg elsker å skrive historier. Forrige historie jeg skrev var på fire tusen ord. Men det er ikke alltid jeg har ideene klare, derfor må jeg hente inspirasjon fra tv eller tegnefilmer, sier Sahil.

Boka har i første omgang et opplag på 1200 eksemplarer. Dette vil dekke inn alle kostnadene man har hatt med boka. Om det blir et annet opplag så vil overskuddet gå til nye prosjekter som skal stimulere skrivegleden til elever i Oslo-skolene.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere