*Nettavisen* Nyheter.

Elevene grep til penslene

Tok grep: Elevene ved klasse 10C på Ris skole kan neppe kalles en arbeidssky gjeng. Foto: FOTO: ELISABETH WANG

– Klart vi stiller opp på dette. Vi gjør det både for trivselen og for det sosiale, sier Hedda Foss (15). Tirsdag fikk klasserommet gjennomgå.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Godt miljø!: Ingen tvil om at disse elevene trives i hverandres selskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rift om pizzaene: Elevene var sultne etter endt arbeidsøkt.

RIS: – Ja, nå har vi virkelig holdt på her. Har det ikke blitt fint da? smiler mor og initiativtaker Siri von Krogh.Malingsflekkene på de fremmøtte elevene denne ettermiddagen tyder på at det har gått hardt for seg; veggene har fått nytt liv.

– Vi har fått malingen fra Jernia på Vinderen. Det er malingsrester som opprinnelig var feilvare og derfor var til overs. Vi er så glade for at de hadde lyst til å hjelpe oss med dette. En stor takk går til dem, sier von Krogh.

– Engasjement

Oppussingen av klasserommet til 10C ble bestemt på foreldremøtet 14 dager tidligere. Og sist tirsdag, i møte med foreldregruppen, ble kreftene mobilisert.

– 15 elever møtte opp her i dag, så det er jo veldig bra. Og alle har hjulpet til på best mulig måte, sier von Krogh og titter bort på Jannicke Sand Aspen, også en ivrig mor, som akkurat har kommet med rykende varm pizza.

Les også: Ris skole stakk av med filmpriser

– Forbedre læremiljøet

15-åringene Hedda Foss, Kaia Feinberg og Isabelle Poole har tatt tak i hvert sitt stykke med skinkepizza. Den kommer godt med etter noen timers arbeid.

– Læreren vår Ingvild Røsstad har i en tid ment at dette klasserommet ikke så bra ut og at noe måtte gjøres. Nå ser det i hvert fall mye bedre ut enn det gjorde, sier Kaia.

– Vi går i en utrolig bra klasse hvor vi både har det koselig og sosialt. Vi var derfor aldri i tvil om vi skulle stille opp på dette, sier Hedda.

– Dette vi jo også for å forbedre læremiljøet i forhold til at det blir hyggeligere for oss å være her, sier Isabelle.

– Jeg tok meg faktisk fri fra jobb for å få det til. Når jeg ser resultatet nå mener jeg at det var verdt det, smiler Kaia.

Les også: Majorstuen-elever flytter til ny skole

Et løft

Den stripete hovedveggen med duse toner komplimenterer de nymalte vinduskarmene. Klasserommet i brakken, tilhørende Ris skole, er fortsatt det samme, men det har fått et realt ansiktsløft.

– Det er gøy å gjøre dette sammen som klasse, det skaper uansett bedre samhold.

Disse brakkene skal rives om et par år, men akkurat nå er vi veldig fornøyde med jobben, sier trekløveret og unner seg et stykke nummer to.

Les også: Kjemper for ny skole i Vestre Aker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.